Bewoner Sonnenberg beklimt Alpe d’Huez met duofiets: ‘voor hen die willen is niets onmogelijk’ 

5 juni is het zover: Peter Jansen, bewoner van de Sonnenberg, beklimt dan de Alpe d’Huez met de duofiets.

‘Dat wil ik ook’, dacht Peter, toen hij vorig jaar de televisiebeelden van de Alpe d’Huzes bekeek. Hij werd de laatste jaren van dichtbij geconfronteerd met kanker. Daarom staat hij op woensdag 5 juni aan de start van de Alpe d’HuZus, de voorloper van de Alpe d’Huzes. Met de duofiets fietst hij samen met zijn fietsmaat Joop één keer de Alpe d’Huez op en af  voor verbetering van onderzoek naar kanker.

Duofiets
Op zijn deelnamepagina schrijft Peter: ‘Helaas ben ik door pech en ziekte verlamd geraakt en zal mijn geliefde hobby, het wielrennen niet meer kunnen uitoefenen. Inmiddels heb ik wel een duofiets. Hiermee wil ik, samen met vriend Joop, op 5 juni 2024 de Alpe d’Huez gaan beklimmen.’

Niets is onmogelijk
Peter wordt op 6 juni ook omringd door een ploeg mensen. Hij heeft er al het vertrouwen in dat het gaat lukken: ‘Voor hen die willen is niets onmogelijk’, is zijn motto. Wij vinden het heel bijzonder dat een van onze bewoners zich aan deze fietstocht waagt! Mooi om te zien wat hulpmiddelen, zoals de duofiets, mogelijk kunnen maken voor ouderen. Wij wensen Peter, Joop en zijn fietsploeg veel succes op 5 juni!

Peter zamelt met zijn fietstocht geld in voor onderzoek naar kanker. Ook jij kan een donatie achterlaten via de website van Alpe d’HuZes.