Gezellige NLdoet met high Tea, Muziek Bingo en handmassage’s

Op 9 en 10 maart organiseerde het Oranje Fonds NLDoet: de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Ook dit jaar was de actie een groot succes in de woonzorgcentra van Vilente. Op iedere locatie waren leuke activiteiten georganiseerd met hulp van vrijwilligers. De bewoners van het Beekdal hebben genoten van een High tea waarbij leden van de PvdA Renkum hebben geholpen. Leerlingen van het Hoornbeeckcollege hebben het terras van St.Barbara lenteproof gemaakt. De bewoners en medewerkers van Vilente zijn er heel blij mee! 

NLDoet was in Het Beekdal een gezellige aangelegenheid. Leden van de PvdA Renkum waren al vroeg aanwezig om samen met Lorissa, welzijnscoördinator, voorbereidingen te treffen voor de High Tea. Richard van Oosterwijk, vrijwilliger, vertelt: “ Het was een gezellige middag, toen we om één uur aankwamen wachtte Lorissa ons op met acht volle kratten boodschappen. In tweetallen zijn we aan de slag gegaan om alles op tijd af te krijgen. Sommigen hebben de thee en koffie klaargezet terwijl de andere de wraps met kip en zalm gingen rollen. Ik vond het mooi om te zien hoe de bewoners genoten.’’

Het Beekdal 1 Het Beekdal 2

St.Barbara kreeg hulp van leerlingen van het Hoornbeeck College. Karin Terbonssen was erg blij met de hulp van de jongeren. “ De leerlingen van het Hoornbeeck college hebben het terras schoongemaakt en de plantenbakken gevuld met viooltjes. Dankzij deze jonge vrijwilligers genieten de bewoners weer van een kleurrijke schone binnentuin, zegt zij tevreden.’’ Een van bewoners riep enthousiast, “ Oh wat mooi die gekleurde bloemen, het is weer helemaal voorjaar.’’ Na de gezamenlijke lunch was er nog tijd om samen spelletjes te doen. Een van de vrijwilligsters vertelde dat ze het zo leuk had gevonden dat ze volgend jaar weer terug wilde komen.

St. Barbara 2 St.Barbara 1

Pieter Pauw organiseerde een High Tea die verzorgd werd door vrijwilligers. “Het was een groot succes, er waren veel gasten aanwezig. De bewoners deden zich met veel plezier tegoed aan de overheerlijke zoetigheden die bereid waren door de medewerkers van Krachtvaardig. We hebben ook genoten van de live muziek, waar Mas van Geest voor zorgde’’, vertelt Greetje Smid, Coördinator welzijn van Pieter Pauw.

Pieter Pauw 1

Dit jaar organiseerde De Molenberg in Oosterbeek muziekbingo. Met hulp van vrijwilligers van onder andere de Lion’s, het Oosterbeeks kamerkoor, was het een groot succes. Roeli Jonk vond het een geslaagde middag. “ Theo de Groot van het Oosterbeeks Kamerkoor verwelkomde de bewoners met accordeon muziek. Het was leuk om te zien hoe de bewoners de bekende liedjes meezongen. Iedereen genoot van de lekkere hapjes en drankjes die door de vrijwilligers werden uitgedeeld.’’

Molenberg 1 Molenberg 2

Het was weer tijd om het terras en balkon van de huiskamers in De Sonneberg op te ruimen en te voorzien van bloemen en planten. Een clubje  enthousiaste vrijwilligers meldde zich aan en hielpen mee om alles schoon te krijgen en op te fleuren , vertelt Els Rutten van De Sonneberg. “ Gelukkig was er een echte plantenkenner in ons midden die precies kon vertellen welke planten b ij elkaar gezet konden worden. De bewoners waren erg blij met het resultaat.’’ De middag werd afgesloten  met een heerlijke pannenkoek en gezellige gesprekken met elkaar, vertelt Els.

Sonneberg 1 Sonneberg 2

NL Doet stond zaterdag in De Klinkenberg in  het teken van verwennen. Vrijwilligers van stichting Precent uit Ede hebben zich ingezet voor de bewoners, vertelt Elly Zantman. “ Bewoners werden verwend met een handmassage  en bij sommige dames werden zelfs de nagels gelakt, een echte verwenmiddag.’’  De bewoners zijn samen met de vrijwilligers van stichting Precent een wandeling  gaan maken. “ De vrijwilligers staken hun handen uit hun mouwen en vonden het ook erg leuk’’, vertelt Elly.

Klinkenberg 2 Klinkenberg 1