Voor meer informatie over Expertisecentrum Mooi-Land

088 - 0321 321
klantadviseur@vilente.nl

Expertisecentrum Mooi-Land

Utrechtseweg 425, 6865 CK Doorwerth, T 088 - 0321 321, E klantadviseur at vilente dot nl

Revalidatie en herstel

‘Uw herstel staat voorop’

Na een opname in het ziekenhuis wilt u graag weer zo snel mogelijk terug naar uw eigen vertrouwde omgeving. Dan is het prettig als u zelf weer een kop koffie kan zetten of om zelfstandig in bed te stappen. Alles wat u nodig heeft om te herstellen vindt u in het prachtig gelegen Expertisecentrum Mooi-Land. Hier start u onder professionele begeleiding met uw revalidatie en herstel.  

‘Revalideren doen we samen’

Samen met u werkt ons revalidatieteam aan één gezamenlijk doel: uw herstel. Uw naasten zijn altijd welkom. Wij betrekken hen graag bij uw revalidatie. Met elkaar maken we een programma op maat. Naast behandelingen door 
bijvoorbeeld een fysiotherapeut, bewegingsagoog of ergotherapeut, oefent u met dagelijkse dingen. U kan individueel of in groepsverband aan de slag met praktische oefeningen. Zo oefent u bij het speciaal ingerichte lunchbuffet met het zelf klaarmaken van uw boterham of het inschenken van uw thee.  

In Expertisecentrum Mooi-Land heeft u uw eigen kamer. Het gezelschap van andere cliënten kunt u opzoeken in de gezamenlijke ruimte, het terras of in de oefenzaal. Met elkaar oefenen werkt motiverend, weten wij uit ervaring.  

Tijdens uw verblijf staat centraal wat u nodig heeft om goed en veilig te kunnen herstellen. Alles binnen Expertisecentrum Mooi-Land is gericht op het bevorderen van uw gezondheid en het weer zelfstandig uw dagelijkse dingen kunnen doen. 

‘Samen kijken wat u nodig heeft’ 

Gaan de dagelijkse dingen thuis niet meer zo goed als voorheen of als u zou willen? Ook dan kunt u terecht op Mooi-Land. Tijdens uw verblijf kijken wij samen met u hoe dit komt en wat u nodig heeft.        

Wij nemen met u en uw naasten de tijd en ruimte om te kijken tegen welke problemen u thuis aanloopt en hoe die opgelost kunnen worden. In de meeste gevallen kunt u na uw verblijf weer naar huis, eventueel met hulp en ondersteuning thuis. Het kan ook voorkomen dat tijdens uw verblijf blijkt dat het voor u beter is om in een woonzorglocatie te wonen. Dan zoeken wij samen met u en uw naasten naar een passende woonomgeving.  

Mijn vader is in oktober 2021 na een opname in het ziekenhuis Gelderse Vallei, naar Expertisecentrum Mooi-Land in Doorwerth gegaan om daar te revalideren. Dit bleek een goede keuze te zijn. De verzorging van mijn vader tijdens zijn verblijf in Mooi-Land hebben wij als familie en vrienden als heel prettig en warm ervaren. De persoonlijke aandacht die er voor mijn vader was én het begrip vanuit de zorg voor zijn afhankelijke situatie, was duidelijk merkbaar. Voor de zorgverleners in de brede zin van het woord, niets dan lof. Daarnaast was voor ons als familie en vrienden de toegankelijkheid heel fijn. Wij konden altijd naar mijn vader toe en mochten ook lang blijven. Ook dat draagt zeker bij aan onze waardering.

 

Waarom Expertisecentrum Mooi-Land?

  • Kortdurend herstel gericht op de dagelijkse praktijk
  • Behandelprogramma op maat
  • Inspirerende oefenruimte
  • Betrokkenheid van uw naasten
  • Deskundig en professioneel behandelteam
  • Helende omgeving, gelegen in bosrijke omgeving