St. Present en PvdA steken handen uit de mouwen tijdens NLdoet

Dit weekend is het weer zo ver: Op 9 en 10 maart organiseert het Oranje Fonds NLdoet: de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Ook dit jaar doen de locaties van Vilente weer mee. Het Beekdal organiseert bijvoorbeeld een High tea waarbij acht leden van PvdA Renkum gaan helpen. In de Klinkenberg kunnen de bewoners genieten van een verwenmiddag onder het genot van iets lekkers. St. Barbara ontvangt leerlingen van het Hoornbeeckcollege die met elkaar het terras voor de bewoners lenteproof gaan maken.

Logo_NLDOET

Lorrissa Vermeer coördinator welzijn van Het Beekdal: “ Aanstaande zaterdag ontvangen wij vrijwilligers van de PvdA Renkum die de high tea voor de bewoners komen verzorgen. Zij maken de hapjes, serveren die uit en genieten samen met de bewoners van alle lekkere dingen die ze maken. Ontzettend leuk dat zij zich inzetten voor onze bewoners.’’ Ook in de Klinkenberg is er zaterdag NLdoet, vertelt Elly Zantman. “ Dit jaar komen vrijwilligers van Stichting Present een handje helpen. Dit is een organisatie die bewoners van Ede kan inzetten als vrijwilligers. Hoe mooi is het dat een organisatie een brug kan slaan tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. De bewoners krijgen een verwenmiddag met een handmassage en een heerlijke high tea.’’ St. Barbara ontvangt leerlingen van het Hoornbeeckcollege, Karin Terbonssen vertelt: “ Super leuk dat deze jongeren zich willen inzetten voor NLdoet. Mooi is dat jong en oud door NLdoet in contact met elkaar wordt gebracht.’’ De locaties van Vilente hebben leuke klussen gemeld op www.nldoet.nl. Heb jij nog geen klus gevonden en wil je een dagje de handen uit de mouwen steken? Kijk dan op de website van NLdoet, een aantal locaties is nog op zoek naar vrijwilligers.

De locaties van Vilente doen ieder jaar mee met NLdoet. Vorig jaar verzorgden vrijwilligers in De Sonnenberg bijvoorbeeld fleurige bloembakken. In De Klinkenberg gingen vrijwilligers van het Van Lodenstein college aan de slag met het onderhoud van de tuinbankjes:

NLDoet_leerlingenVanLodensteinCollege_Ede_2016_tuinbankjes1 ??????????