Voor meer informatie over De Klinkenberg

088 - 0321 321
klantadviseur@vilente.nl

De Klinkenberg

Concordiahof 1, 6712 GZ Ede, T 0318 - 657 200, E klinkenberg at vilente dot nl

Dit nieuwe woonzorgcentrum biedt kleinschalige zorg in een veilige omgeving. Hier kunt u wonen als u extra zorg en aandacht nodig heeft. Vanwege dementie of lichamelijke beperkingen. De medewerkers hebben veel ervaring met ‘onbegrepen gedrag’. Ook voor kortdurende zorg kunt u terecht in De Klinkenberg.

Kleinschalige zorg, gezellig, huiselijk en veilig, in een gebouw dat door de bewoners in het voorjaar van 2018 in gebruik is genomen. Het complex bestaat uit een aantal geschakelde gebouwen, met een binnenhofje en parkachtige tuinen rondom, waar men heerlijk kan wandelen. De dierenweide en het beweegpark biedt ook voor de buurt gezelligheid, aansluiting bij de wijk vinden we belangrijk. Het geheel voelt besloten en is toch open. Slimme techniek biedt de bewoners veel bewegingsvrijheid en veiligheid.

De Klinkenberg ligt in een gezellige buurt. U beschikt over een ruim tweekamerappartement. Samen met andere bewoners maakt u gebruik van een buurtkamer. Daar kunt u gezamenlijk koken, eten, gezellig koffie drinken of deelnemen aan een leuke activiteit. De Klinkenberg beschikt in totaal over 120 tweekamerappartementen voor mensen met complexe lichamelijke aandoeningen of dementie. Daarnaast zijn er 13 eenkamerappartementen voor kortdurende zorg, waaronder spoedzorg. Per tien appartementen is er een buurtkamer. Alle buurkamers hebben een eigen sfeer.

Huiselijk

De Klinkenberg hebben we in samenspraak met de bewoners ingericht. Samen maakten we keuzes voor de inrichting van de buurtkamers. Dat heeft gezorgd voor een mooie en huiselijke sfeer. ‘Thuis bij Vilente’, is al jaren ons motto. Door samen de aardappels te schillen en de was op te vouwen, doen we het huishouden zoveel mogelijk als thuis.

Activiteiten

In de buurtkamers organiseren wij koffiemomenten, een muziekmiddag of andere activiteiten, met begeleiding van medewerkers of vrijwilligers. Er is altijd wel iets dat bij u past. De dagelijkse dingen zoals samen het eten voorbereiden, een wandelingetje maken en het achtuurjournaal kijken, geven structuur aan uw dag.

Eigen bijdrage en indicatie

Voor wonen in De Klinkenberg heeft u een indicatie nodig voor zorg. Vilente Klantadvies kan u daarbij helpen en in sommige gevallen de zorgindicatie ook voor u regelen. Heeft u een Wlz-indicatie voor zorg met verblijf, dan betaalt u een eigen bijdrage. Uw bijdrage voor zorg met verblijf hangt af van uw persoonlijke omstandigheden (inkomen, vermogen, leeftijd en gezinssamenstelling). Het Centraal Administratie Kantoor (CAK) berekent uw eigen bijdrage. U ontvangt een factuur van het CAK om uw eigen bijdrage te betalen. Op de website van het CAK kunt u de hoogte van uw eigen bijdrage berekenen.

Praktische zaken

Zorgleefplan

Samen maken we afspraken over de zorg en behandeling. Met u en met uw naasten. Minimaal twee keer per jaar kijken we samen of de afspraken nog passen bij uw wensen en behoeften. Waar nodig passen we die dan weer aan. Een eerstverantwoordelijk verzorgende is uw vaste contactpersoon.

Partneropname en logeren

In De Klinkenberg is het mogelijk om samen met uw partner te komen wonen. Uw persoonlijke situatie, die van uw partner, uw indicatie en de mogelijkheden van de locatie, maken dat onze klantadviseurs u hier graag persoonlijk over informeren. Wanneer de situatie daarom vraagt, is er voor naasten en andere betrokkenen de mogelijkheid om te blijven logeren en gebruik te maken van de maaltijdvoorziening. Ook hierover kunnen onze klantadviseurs u informeren.

Nieuw adres

De Klinkenberg is gevestigd aan de Concordiahof 1 in Ede. Dit adres kunt u (nog) niet invoeren op uw navigatiesysteem, omdat de Concordiahof een nieuwe straat is en door navigatiesystemen nog niet herkend wordt. U kunt wel invoeren: Amsterdamseweg 62, 6712 GJ Ede. Dit is het adres waar u het terrein van De Klinkenberg oprijdt.

Faciliteiten woonzorgcentrum

Gezellige buurtkamers

Per 10 appartementen is er een gezellige buurtkamer waar bewoners samen kunnen komen. Bewoners kunnen hier ook onder begeleiding van medewerkers of vrijwilligers meedoen aan verschillende activiteiten, zoals samen koffiedrinken, de maaltijd voorbereiden, de krant lezen of een spelletje spelen.

Kapper en pedicure

U kunt een afspraak maken met de kapster of de pedicure. Zij komen dan bij u langs.

Wasregeling

Vilente werkt samen met Wasserij Barth Slijkhuis. Wanneer u bij Vilente komt wonen, ontvangt u uitgebreide informatie en een tarievenlijst van de wasserij. U kunt met hen een overeenkomst sluiten en uw wasgoed door Wasserij Slijkhuis laten verzorgen. Wanneer u bedlinnen, handdoeken en washandjes van Vilente gebruikt, worden deze kosteloos voor u gewassen.

Cliëntenraad De Klinkenberg

De cliëntenraad van De Klinkenberg vertegenwoordigt de bewoners en hun naasten. Zij adviseren Vilente gevraagd en ongevraagd over verschillende thema’s die bijdragen aan goede zorg voor onze cliënten. Zij zijn te bereiken via clientenraadklinkenberg@vilente.nl Meer informatie over de cliëntenraad vindt u op deze pagina.

Prijzen

Voor een overzicht en prijzen van onze zorg en diensten, kijkt u op de pagina Zorg, diensten en tarieven. Of u neemt contact op met Vilente Klantadvies.

Zorg is altijd dichtbij wanneer u woont in De Klinkenberg. Wilt u ook wonen bij Vilente? Neem contact op met Vilente Klantadvies.

 

Waarom De Klinkenberg?

  • Prachtig gelegen midden in de wijk, vlakbij winkels en bos
  • Mooie binnentuin, beweegtuin en dierenweide
  • Gezellige buurtkamers
  • Een vast programma met verschillende activiteiten
  • Tijdelijk verblijf mogelijk