Geschiedenis

Stichting Vilente ontstond in 2005 vanuit een fusie door Stichting SMD voor Thuiszorg, Maatschappelijk Werk, Sociaal Raadslieden, Welzijn Ouderen Wageningen, Stichting Veilig en Verzorgd Wonen, Stichting Woon-en zorgcentra Rijnoeverhoven en Pieter Pauw, centrum voor verpleeghuiszorg.

In 2006 fuseerde Vilente vervolgens met de stichting Woonzorgvoorziening De Melkweg te Wageningen en Stichting voor budgetadvisering en schuldhulpverlening (Stibas) te Wageningen. In 2011 nam Solidez een aantal diensten van Vilente over, zoals het maatschappelijk werk en Welzijn Ouderen Wageningen. De schuldhulpverlening werd in datzelfde jaar door de gemeente overgenomen.

De organisatie is vandaag de dag, met negen woonzorgcentra en thuiszorg, één van de grotere ouderenzorgorganisaties in de regio Ede, Wageningen en Renkum.

Het servicebureau van Vilente is gevestigd aan de Utrechtseweg 425 te Doorwerth, met onder andere de Raad van Bestuur, Vilente Thuiszorg, Vilente Klantadvies en de ondersteunende stafdiensten.