Voor meer informatie over St. Barbara

088 - 0321 321
klantadviseur@vilente.nl

St. Barbara

Minister Aalbersepark 1, 6711 NT Ede, T 088 - 0321 321, E st dot barbara at vilente dot nl

St. Barbara is een verpleeghuis en een moderne, warm ingericht locatie. Het is gelegen vlakbij station Ede-Wageningen, in een groene omgeving en toch midden in de wijk. De zorgteams hebben veel ervaring in de zorg voor mensen met dementie en psychische aandoeningen die veroorzaakt zijn door ouderdom. St. Barbara biedt hen een veilige omgeving, met veel oog voor privacy en bewegingsvrijheid.

De mooie appartementen zijn 46 tot 55 m² groot en beschikken over een eigen douche, keuken en toilet. Direct na binnenkomst op de locatie, komt u in het Grand Café: een ontmoetingsplaats voor bewoners, naasten en buurtbewoners. Voor mensen met vergevorderde dementie biedt St. Barbara vier groepswoningen, ieder voor acht bewoners. Ook daar gaat alles zoveel mogelijk als thuis.

Groepswoningen

Voor mensen met dementie heeft St. Barbara vier groepswoningen. Iedere woning biedt ruimte aan acht bewoners. Per twee appartementen maakt men gebruik van een gezamenlijke badkamer. In de groepswoningen gaat alles zoveel mogelijk zoals thuis. Ontmoeting, veiligheid en samen dingen doen staan voorop. In de groepswoningen is het ‘thuisgevoel’ erg belangrijk. De inrichting en activiteiten zijn erop gericht om de bewoners de fijne en vertrouwde dingen van vroeger te laten ervaren. Vanuit de groepswoningen hebben bewoners toegang tot de binnentuin.

Activiteiten

Ontmoeting en samen dingen doen krijgen veel aandacht in St. Barbara. De activiteiten zijn erop gericht om de bewoners de fijne en vertrouwde dingen van vroeger te laten ervaren en hen daarbij te stimuleren om ook vandaag van het leven te genieten.

Ontmoetingscentrum

Het Ontmoetingscentrum is een professionele dagbesteding met ontspanning, activiteiten en leuke contacten. Onder begeleiding van beroepskrachten en vrijwilligers is er een gevarieerd dagprogramma dat meer structuur kan bieden in het dagelijks leven.

Mijn moeder heeft anderhalf jaar gewoond op groepswonen ‘Rode School’ in St Barbara Ede, vanwege dementie. Zij heeft daar een fijne en gezellige tijd gehad. Er wordt dagelijks vers gekookt in de nieuwe keuken op de afdeling, voor 8 bewoners. Personeel is lief en aardig, zij voelen de mensen goed aan. Zelfs wij als bezoek, werden altijd hartelijk ontvangen. Er was altijd tijd voor een praatje en een bakje koffie. 

Zorg is altijd dichtbij wanneer u woont in St. Barbara. Wilt u ook wonen bij Vilente? Neem contact op met Vilente Klantadvies.

 

Waarom St. Barbara?

  • Intensieve zorg & behandeling
  • Openbaar vervoer dichtbij
  • Beweegpark voor jong en oud
  • Ontmoetingscentrum