De Sonnenberg

Sonnenberglaan 4, 6861 AM Oosterbeek, T 026 – 33 44 400, E sonnenberg at vilente dot nl

De Sonnenberg ligt op een prachtige locatie, midden in de natuur en aan de rand van Oosterbeek. De locatie is ruim ingedeeld en van alle gemakken voorzien. Een plek om je thuis te voelen! Het zorgteam van De Sonnenberg biedt professionele zorg en begeleiding aan bewoners met lichamelijke beperkingen of dementie.

Het hart van deze stijlvolle locatie is het Grand Café: een ontmoetingsplaats voor bewoners, mantelzorgers en mensen uit de buurt. Een plaats om gezellig te eten, de krant te lezen, deel te nemen aan activiteiten of gewoon te genieten van een kop koffie met iets lekkers erbij. De mooie appartementen bieden u de kans om comfortabel en veilig ouder te worden indien u langdurige, intensieve zorg nodig heeft. De appartementen zijn 45 tot 85 m² en beschikken over ruim sanitair en een eigen slaapkamer.

Op het terrein van de locatie bevinden zich ook de omliggende koop- en huurwoningen van ‘t Sprengerhof van eigenaar Woonzorg Nederland. De bewoners van deze woningen kunnen gebruik maken van de faciliteiten van De Sonnenberg.

Activiteiten

De Sonnenberg organiseert veel activiteiten voor de bewoners. Bijvoorbeeld een workshop bloemstukken maken, een kookclinic, lezing of muziekmiddag. Ook zijn er dagelijks gezellige koffiemomenten en kan er gezellig gegeten worden in de huiskamer of het Grand Café. Het Grand Café biedt ruimte aan de grote, gezamenlijke activiteiten. Een overzicht van de activiteiten die we organiseren kunt u bekijken via > Activiteitenoverzicht De Sonnenberg. U ziet dan de wekelijkse activiteiten . Ook buurtbewoners zijn daarbij van harte welkom.

Eigen bijdrage en indicatie

Heeft u een Wlz-indicatie voor zorg met verblijf, dan betaalt u een eigen bijdrage. Uw bijdrage voor zorg met verblijf hangt af van uw persoonlijke omstandigheden (inkomen, vermogen, leeftijd en gezinssamenstelling). Het Centraal Administratie Kantoor (CAK) berekent uw eigen bijdrage. U ontvangt een factuur van het CAK om uw eigen bijdrage te betalen. Op de website van het CAK kunt u de hoogte van uw eigen bijdrage berekenen.

Praktische zaken

Indicatie voor wonen in De Sonnenberg

Voor wonen in De Sonnenberg heeft u een indicatie nodig. Vilente Klantadvies kan u daarbij helpen en in sommige gevallen de zorgindicatie ook voor u regelen. Neem contact op met Vilente Klantadvies via 088 – 0321 321 of klantadviseur@vilente.nl

Zorgleefplan

Samen maken we afspraken over de zorg en behandeling. Met u en met uw naasten. Minimaal twee keer per jaar kijken we samen of de afspraken nog passen bij uw wensen en behoeften. Waar nodig passen we die dan weer aan. Een eerstverantwoordelijk verzorgende is uw vaste contactpersoon.

Partneropname en logeren

In De Sonnenberg is het mogelijk om samen met uw partner te komen wonen. Uw persoonlijke situatie, die van uw partner, uw indicatie en de mogelijkheden van de locatie, maken dat onze klantadviseurs u hier graag persoonlijk over informeren. Wanneer de situatie daarom vraagt, is er voor naasten en andere betrokkenen de mogelijkheid om te blijven logeren en gebruik te maken van de maaltijdvoorziening. Ook hierover kunnen onze klantadviseurs u informeren

 

Faciliteiten woonzorgcentrum

Gezellige huiskamers

In De Sonnenberg is een aantal gezellige huiskamer waar bewoners samen kunnen komen. Bewoners kunnen hier ook onder begeleiding van medewerkers of vrijwilligers meedoen aan verschillende activiteiten, zoals samen koffiedrinken, de maaltijd voorbereiden, de krant lezen of een spelletje spelen.

Kapper en pedicure

U kunt een afspraak maken met de kapster zij ontvangt u graag in haar salon. Voor de pedicure kunt u ook een afspraak maken zij komt graag bij u langs.

Wasregeling

Vilente werkt samen met Wasserij Barth Slijkhuis. Wanneer u bij Vilente komt wonen, ontvangt u uitgebreide informatie en een tarievenlijst van de wasserij. U kunt met hen een overeenkomst sluiten en uw wasgoed door Wasserij Slijkhuis laten verzorgen. Wanneer u bedlinnen, handdoeken en washandjes van Vilente gebruikt, worden deze kosteloos voor u gewassen. .

Cliëntenraad De Sonnenberg

De cliëntenraad van De Sonnenberg vertegenwoordigt de bewoners en hun naasten. Zij adviseren Vilente gevraagd en ongevraagd over verschillende thema’s die bijdragen aan goede zorg voor onze cliënten. Zij zijn te bereiken via clientenraadsonnenberg@vilente.nl. Meer informatie over de cliëntenraad vindt u op deze pagina

Prijzen

Voor een overzicht en prijzen van onze zorg en diensten, kijkt u op de pagina Zorg, diensten en tarieven. Of u neemt contact op met Vilente Klantadvies.

Zorg is altijd dichtbij wanneer u woont in De Sonnenberg. Wilt u ook wonen bij Vilente? Neem contact op met Vilente Klantadvies.

 

Waarom De Sonnenberg?

  • Prachtig gelegen in natuurrijke, groene omgeving
  • Stijlvolle locatie
  • Aan de rand van het mooie dorp Oosterbeek
  • Gezellig Grand Café