Vilente opent opnieuw Corona Care Centrum in Doorwerth

Laatst bewerkt door communicatie op 1 juni 2021 om 15:00
Sinds mei 2021 heeft Vilente geen Corana Care Centrum

Vilente opent op dinsdag 5 januari weer een Corona Care Centrum (CCC) op locatie Mooi-Land in Doorwerth. Dit is noodzakelijk omdat ook in deze tweede golf de druk op ziekenhuizen en verpleeghuizen enorm groot is.

Bestuurder Ton Poos: “Wij werken samen met de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden. In deze regio proberen wij samen met collega zorgorganisaties om de reguliere zorg en de coronazorg goed te laten verlopen. Zodat elke patiënt de zorg krijgt die nodig is.”

Druk op de ziekenhuizen en verpleeghuizen

“De instroom van coronapatiënten in de ziekenhuizen is groot en ook de verpleeghuizen staan onder druk vanwege de vele besmettingen”, aldus Poos. Een CCC kan de zorg voor mensen met een coronabesmetting tijdelijk oppakken en zo de druk op de ziekenhuizen en verpleeghuizen verminderen. Het openen van het CCC heeft geen invloed op de andere zorg die Vilente biedt.”

In het CCC wordt zorg geboden aan patiënten met corona die te ziek zijn om thuis te blijven maar ook niet in het ziekenhuis hoeven te verblijven. Bewoners van verpleeghuizen blijven wonen op hun eigen plek, ook als ze met corona besmet zijn.

Aparte vleugel voor coronapatiënten op Mooi-Land

Expertisecentrum Mooi-Land is gewoonlijk bedoeld voor iedereen die spoed- of revalidatiezorg nodig heeft of tijdelijk niet thuis kan wonen. Het CCC bevindt zich in een aparte vleugel van locatie Mooi‑Land met 18 appartementen. Deze vleugel is gescheiden van de rest van de locatie en de zorg wordt geboden door een ander team medewerkers. “Zo voorkomen we dat er besmetting tussen de afdelingen optreedt”, benadrukt Poos tot slot.