Voor meer informatie over Pieter Pauw

088 - 0321 321
klantadviseur@vilente.nl

Pieter Pauw

Costerweg 75, 6702 AA Wageningen, T 088 - 0321 321, E pieterpauw at vilente dot nl

Pieter Pauw is een verpleeghuis aan de rand van de binnenstad van Wageningen. Pieter Pauw is een kleurrijk gebouw met een eigentijdse uitstraling. Hier kunnen mensen wonen met lichamelijke en psychogeriatrische aandoeningen, zoals dementie. De zorgteams hebben veel ervaring in het ondersteunen en begeleiden van mensen die vanwege dementie ‘bijzonder gedrag’ vertonen. Pieter Pauw biedt ook hen een veilige omgeving.

De woningen liggen aan een centrale binnenstraat waar regelmatig iets te beleven is. Bijvoorbeeld in het gezellige café, waar men terecht kan voor een gebakje en een kopje koffie. Medewerkers van Krachtvaardig verzorgen daar ook vijf dagen per week een lekkere lunch. Pieter Pauw heeft ook een Stilteruimte, waar mensen die daar behoefte aan hebben zich even kunnen terugtrekken. Op de begane grond zijn appartementen voor bewoners met een lichamelijke beperking, die intensieve zorg nodig hebben. Op de bovengelegen etages wonen mensen met dementie. Iedere bewoner beschikt over een één persoonskamer en vormt samen met tien of elf andere bewoners een woongroep. Bewoners kunnen gebruik maken van een aantal binnentuinen.

Activiteiten

In de huiskamers en in het Grand Café, of de binnenstraat, organiseren wij regelmatig gezellige activiteiten, passend bij onze bewoners. Denk aan koffiemomenten, een muziekmiddag of andere activiteit, met begeleiding van medewerkers of vrijwilligers. De dagelijkse dingen zoals samen het eten voorbereiden, een wandelingetje maken en het achtuurjournaal kijken, geven structuur aan de dag. Een overzicht van de activiteiten die we organiseren kunt u bekijken via Activiteitenoverzicht Pieter Pauw. Ook buurtbewoners zijn daarbij van harte welkom.

Ontmoetingscentrum en dagbesteding

Het Ontmoetingscentrum is een professionele dagbesteding met ontspanning, activiteiten en leuke contacten. Onder begeleiding van beroepskrachten en vrijwilligers is er een gevarieerd dagprogramma dat meer structuur kan bieden in het dagelijks leven.

Dagbesteding
Woonzorgcentrum Pieter Pauw in Wageningen biedt al sinds 2003 professionele dagbesteding voor mensen met een psychogeriatrische aandoening of Parkinson. Ook vindt u daar speciale programma’s voor hoogopgeleide mensen met dementie.

Zorg is altijd dichtbij wanneer u woont in Pieter Pauw. Wilt u ook wonen bij Vilente? Neem contact op met Vilente Klantadvies.

 

Waarom Pieter Pauw?

  • Mooie locatie nabij centrum en park
  • Gezellig Grand Café
  • Ontmoetingscentrum en dagbehandeling
  • Tijdelijk verblijf mogelijk