Bewoners Pieter Pauw beleven hun nieuwe omgeving

De bewoners van Vilente Pieter Pauw in Wageningen gaan het beleven! De binnenstraat heeft dankzij ‘Beter door Beeld Health Visuals’ op alle verdiepingen een compleet nieuwe uitstraling gekregen. Licht, kleur, natuurbeeld en beleving zijn hierbij de belangrijkste pijlers. Regiomanager Jobke Bekkers is vol lof over het resultaat: “De nieuwe inrichting nodigt de bewoners uit om in beweging te komen, te beleven en tot rust te komen. We hebben de bewoners, familie, vrijwilligers en medewerkers vanaf het begin meegenomen in deze make-over. Zo konden zij hun stem uitbrengen op het bureau met de beste presentatie voor onze binnenstraat.” Herinneringen en herkenning “Voor ouderen, en mensen met dementie in het bijzonder, is herkenbaarheid en een omgeving die herinneringen oproept erg belangrijk”, licht Jobke Bekkers toe. “Onze nieuwe omgeving prikkelt de zintuigen door beleefhoeken, een unieke herkenbare ingang van de verschillende woongroepen, een straatbeeld met winkeltjes en huizen en rustgevende natuurhoeken waar bewoners rustig kunnen gaan zitten. Buiten is eigenlijk naar binnen gehaald. We zijn echt heel blij met dit resultaat.”

Positieve invloed op gezondheid “Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen van Healing Environments in de zorgsector”, aldus Marlies Lenselink van Beter door Beeld. “Wij creëren een omgeving die de lichamelijke en mentale gezondheid van cliënten en patiënten positief beïnvloedt. De omgeving waar bewoners van Pieter Pauw verblijven heeft een grote invloed op hun welbevinden. Het verblijf in een zorginstelling, omdat zelfstandig wonen niet meer mogelijk is, kan afhankelijkheid, onrustgevoelens en stress met zich meebrengen. Het verminderen of wegnemen van deze negatieve gevoelens is het doel van een Healing Environment.”

Helende omgeving “Een helende omgeving is precies wat wij voor ogen hadden”, aldus Jobke Bekkers. “Wij gaan als locatie vol voor het Certificaat Mensgerichte zorg van Planetree. Het behalen van dit certificaat geeft de zekerheid dat je op alle niveaus binnen de organisatie structureel én doelgericht werkt aan het continu verbeteren van mensgerichte zorg. Goede zorg in een veilige omgeving is niet voor niets 1 van de pijlers van de visie van Vilente. En een helende omgeving is weer 1 van de 3 belangrijkste pijlers van Planetree. Deze vernieuwde omgeving past hier natuurlijk geweldig bij.”