Vilente verruimt mogelijkheden voor bezoek na succesvolle start

Maandag 15 juni 2020 gaat bij ouderenzorgorganisatie Vilente de versoepeling van de maatregelen rondom bezoek een volgende fase in. Vanaf dan kunnen bewoners en cliënten bezoek ontvangen op hun eigen appartement of samen een wandeling buiten de locatie maken. Wel blijven strikte regels gelden voor een bezoek aan de Vilente locaties in gemeente Ede, Wageningen en Renkum. De eerste contactpersonen van bewoners en cliënten zijn hierover persoonlijk geïnformeerd. Bezoek kan de richtlijnen ook nalezen op www.vilente.nl.

Ton Poos, bestuurder Vilente: “Vilente heeft tot op de dag van vandaag nog geen besmetting onder de bewoners. Daar zijn we natuurlijk erg blij mee en familie ook. Daartegenover staat dat familie hun naaste erg mist. We zijn daarom gestart met een voorzichtige eerste openstelling van de locaties vanaf 2 juni vanuit de gedachte dat we, als alles volgens plan loopt, steeds meer kunnen versoepelen. Zo hebben we vandaag aangekondigd dat we per 15 juni weer verder versoepelen en mogelijk een week later weer.”

Nu ook bezoek op het appartement
Medewerkers waren verheugd dat per 2 juni familie en bewoner elkaar in bezoekersruimtes fysiek konden treffen. Omdat Vilente een Planetree-organisatie is, waarbij liefdevolle aandacht hoort, zien zij ook graag bezoek op het appartement.

Wel zijn er verwachtingen van het bezoek dat gaat komen. Teamcoach Laurien Jansen van Overdal in Oosterbeek: “Als team hebben wij onszelf heel goed aan de regels gehouden de afgelopen drie maanden. Nu vertrouwen wij er als team ook op dat de bezoekers die gaan komen de noodzaak van deze regels erkennen en de voorzorgsmaatregelen in acht nemen. Zo blijven onze deuren open en houden we corona buiten de deur.”

In geval van een besmetting
“Als zich onverhoopt op een locatie een besmetting voordoet, worden op die locatie per direct passende maatregelen getroffen,waarbij een bezoekerstop helaas niet uit te sluiten is”, benadrukt Ton Poos. “In deze tijd blijft het voorkomen van besmettingen, zowel bij bewoners, cliënten, medewerkers als bezoekers, naast het leveren van goede, mensgerichte zorg, onze absolute prioriteit.”

Antwoorden op een rij
Op de pagina ‘Maatregelen rondom coronavirus’ staan de antwoorden op vragen als: Met welke regels moet bezoek rekening houden vanaf 15 juni?, Met hoeveel personen mogen we tegelijk naar binnen?, Mag ik koffie pakken in de huiskamer? Etc.