Marieke Coumans nieuw lid Raad van Toezicht Vilente

Per 15 februari 2024 start Marieke Coumans als nieuw lid van de Raad van Toezicht van ouderenzorgorganisatie Vilente. Marieke volgt in de raad Claudia Zwetsloot op, die na het voltooien van 2 termijnen afscheid neemt.

Marieke (42 jaar) brengt kennis en expertise mee als jurist en heeft ook ervaring met vastgoed. In het dagelijkse leven is Marieke Senior legal counsel bij het internationale bedrijf Royal Terberg Group. Ze is al toezichthouder bij primair onderwijsstichting Fluvium.

‘Vilente is een energieke zorgorganisatie die volop bezig is het met het toekomstbestendig maken van de zorg. Met de komst van Marieke is onze vrij nieuwe raad compleet en kunnen we samen verder bouwen. We zijn als raad blij dat we nu de juridische en generalistische toezichtsrol weer opgevuld hebben met het aanstaande vertrek van Claudia. We zijn ervan overtuigd dat Marieke past bij de raad en zeker ook bij Vilente als mensgerichte organisatie’, aldus Victor Everhardt, voorzitter Raad van Toezicht Vilente.

Marieke is gestart met het ‘inwerkprogramma’ bij Vilente en maakt zo volop kennis met de organisatie en mensen. ‘Vanaf de eerste kennismaking met Vilente merkte ik dat de organisatie het belangrijk vindt dat je je er thuis voelt. Het maakt niet uit of je bewoner, cliënt of medewerker bent of komt kennismaken als nieuw lid van de Raad van Toezicht. Een warme omgeving waarin ik graag een inhoudelijke bijdrage lever aan de best mogelijke zorg’, aldus Marieke.

Ton Poos, voorzitter Raad van Bestuur van Vilente, is ook blij met de komst van Marieke. ‘De Raad van Toezicht is voor mij een belangrijke sparringpartner bij de koers en inhoudelijke thema’s van Vilente. Mijn eerste indruk van Marieke is dat zij de raad aanvult met haar expertise en zeker ook als mens past bij onze mooie organisatie. Ik kijk uit naar de samenwerking met Marieke!’

Meer weten over de Raad van Toezicht.