Jongeren van The Class op bezoek bij Vilente

Woensdag 28 februari verwelkomden wij 18 deelnemers van The Class op locatie Pieter Pauw in Wageningen. Deze groep bestaat uit jongeren met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Zij bezoeken diverse organisaties om kennis te maken met de werkzaamheden daar. Woensdag was de tweede keer dat ze een bezoek brachten aan Vilente, de enige zorgorganisatie waar The Class tot nu toe een samenwerking mee heeft.

De dag werd afgetrapt met een algemene introductie over Vilente: haar locaties, bewoners en het werken in de (ouderen)zorg. Daarna kwamen 2 zorgmedewerkers van Pieter Pauw aan het woord. Zij deelden hun ervaring over het werk en de vele leer- en doorgroeimogelijkheden bij Vilente.

Aan de slag bij Vilente
Ook Jessica Rekker, oud-deelnemer van The Class, vertelde enthousiast over haar eigen ervaringen. Jessica is na de eerste bijeenkomst eind vorig jaar aan de slag gegaan bij de afdeling communicatie van Vilente. “Wat ik zelf als heel inspirerend heb ervaren, zijn de succesverhalen van andere deelnemers aan The Class. Daarom vertel ik ook graag mijn verhaal. Ik ben heel blij dat ik bij Vilente de kans heb gekregen om iets met mijn studie beeldcommunicatie te doen en met het warme welkom dat ik heb gekregen.”

Karin Geven, zorgrobot SARA en Jessica Rekker
Karin Geven, zorgrobot SARA en Jessica Rekker

De jongeren hebben ook zorgrobot SARA ontmoet, die al wordt ingezet op verschillende locaties van Vilente. Al met al een geslaagde dag, met diverse geïnteresseerden voor meerdere (zorg)functies.

Gemotiveerde deelnemers
De jongeren van The Class zijn bijzonder gemotiveerd. Ze staan te popelen om aan het werk te gaan, maar helaas stuiten ze vaak op obstakels bij potentiële werkgevers. “We hopen met deze bijeenkomsten en kennismaking enkele van deze obstakels richting ouderenzorg weg te nemen. Net zoals bij iedereen met interesse in de ouderenzorg, wordt er ook voor deze jongeren gekeken naar de mogelijkheden. Want hun talent is van onschatbare waarde.” Aldus Karin Geven, gespreksleider van de dag en beleidsmedewerker bij Vilente.

The Class is een initiatief van de Hersenstichting en heeft tot doel de kansen van jongvolwassenen (18-30 jaar) met niet-aangeboren hersenletsel op de arbeidsmarkt te vergroten.