Amplitief werken: samen maken we het verschil!

Hoe ervaren onze collega’s hun werk? Krijgen ze er energie van en zitten ze lekker in hun vel? Bij Vilente kijken we niet alleen naar werkprestaties, maar vooral ook naar medewerkers als persoon. Zo kunnen we hen helpen om nog meer plezier en energie te halen uit hun werk. Met een moeilijk woord heet dat ‘amplitie’. Collega Ina van Riel, amplitiedeskundige, legt hier meer over uit.

Vanuit haar rol als adviseur duurzame inzetbaarheid focust Ina zich als amplitiedeskundige op de groei van alle medewerkers: “We doen er met elkaar alles aan om ervoor te zorgen dat collega’s met plezier hun werk kunnen doen en dat ze lekker in hun vel zitten. We willen meer kijken naar wat goed gaat in plaats van wat fout gaat en wat er beter kan.”

Wat is amplitie?
Amplitie is afkomstig van het Latijnse woord ‘amplio’ en betekent: versterken, vergroten en vermeerderen. In dit geval dus het vermeerderen van het werkplezier en de energie van de medewerkers. Zoals Ina zelf mooi zegt is amplitie geen thema, maar een manier van denken: “Het is samen ontdekken, dromen en vooral doen.”

Wat is het doel van amplitie?
Amplitief werken komt voort uit een positieve denkwijze en heeft een positief effect op de gezondheid en welbevinden van medewerkers: de focus ligt niet op het voorkomen (preventie) dat collega’s ziek worden of op het oplossen (curatie) van verzuim of uitval, maar juist op een stap daarvoor. Die stap vóór het voorkomen van verzuim is dat je waardeert wat er al is. Ina: “Het is belangrijk dat iedereen de ruimte krijgt om te groeien en in zijn of haar kracht kan staan. Je wil dat mensen fluitend naar huis en naar werk gaan. Zelfs als je tevreden bent in je werk, kijk je naar wat nóg beter kan en waar je nog meer van zou willen. Vilente vindt het belangrijk dat alles bespreekbaar moet kunnen zijn en helpt medewerkers graag bij wat ze nodig hebben. We willen talenten zien, waarderen en inzetten. Samen maken we het verschil!”

Ina van Riel