“Vrijwilligers Stina en Gijs zijn echt onderdeel van ons team”

Een grote verrassing wachtte Stina en Gijs Laamers vorige week tijdens hun vrijwilligerswerk in Het Beekdal. Gebak bij de koffie, een drankje en hapjes; het was tijd voor een jubilarisfeestje. “Vijfendertig jaar geleden verhuisden mijn ouders naar Het oude Beekdal. Eerst was ik actief als mantelzorger en al snel ook als vrijwilliger. Ik assisteerde vooral bij leuke activiteiten voor de bewoners”, vertelt Stina. Gijs hielp met de grote bazaar, het Rad van Fortuin en deed veel hand-en-spandiensten. Na tien jaar werd ook Gijs een vaste vrijwilliger in Het Beekdal en verzorgde hij steeds meer taken, zoals gezellige koffiemomenten en allerlei klusjes. Dat doet hij al 25 jaar.

Woensdag Beekdal-dag
Nu het nieuwe gebouw klaar is, is woensdag hun ‘Beekdal-dag’. Stina verzorgt het ontbijt op de Klaverblad en de lunch op de Korenbloemen. Samen verzorgen Stina en Gijs een gezellige koffieavond op de Korenbloem. Eens per twee weken organiseert Stina samen met een groep vrijwilligers de bingo. Gijs klust wat af in en om Het Beekdal. En helpt een handje mee op de burendag, de mantelzorgdag en borrelmiddagen.

“De bewoners genieten enorm van hun aanwezigheid”
Bewoners, familie en medewerkers van Het Beekdal zijn heel blij met de vrijwilligers. “Meneer Mulder, bewoner van Het Beekdal, heeft zijn familie zelfs speciaal gevraagd om niet op de woensdagavond op bezoek te komen. Hij wil dan naar de koffieavond van Stina en Gijs, om in de buurtkamer gezellig verhalen van vroeger te delen”, vertelt Roelie Jonk, vrijwilligercoördinator. Annariek Geurts en Roefje Timmer reikten Stina en Gijs de mooie Vilente-sierspeld uit. “Petje af voor deze kanjers!”, zegt Roefje. “Er is hen niet snel iets te veel, wij zien Stina en Gijs echt als onderdeel van het team. De bewoners genieten enorm van hun aanwezigheid. En wij als medewerkers ook! We hopen dat ze nog lang deel van ons team willen uitmaken.”