Vilente reikt Planetree kanjer uit aan Managementsecretaresse

Joke van de Scheur weet als geen ander de visie van mensgerichte zorg in de praktijk vorm te geven. Daarom kreeg zij vandaag, tot haar grote verrassing, namens alle collega’s de Planetree-kanjer uitgereikt. Vanaf 2012 werkt Vilente volgens het gedachtegoed van Planetree. Planetree is een manier van denken en doen waarbij mensgerichte zorg centraal staat. Het leveren van zorg op hoogste niveau, waarin een prettige omgeving, hartelijke en respectvolle omgang, keuzevrijheid en het houden van de eigen regie voorop staan. Een belangrijk uitgangspunt is dat ieder individu het verschil kan maken.

Behulpzaamheid, loyaliteit en enthousiasme
Joke van de Scheur is een sprankelende persoonlijkheid met oprechte aandacht voor de ander. Joke werkt als managementsecretaresse bij Vilente. Manager stafbureau Linda van den Boogaard vertelt trots: “Ze is altijd belangstellend en voelt haarfijn aan als collega’s net even iets extra’s nodig hebben, zoals een kaartje, bloemetje of gewoon een kopje koffie met een glimlach.” Joke staat verder voor behulpzaamheid, loyaliteit en enthousiasme. Zij plaatst het welzijn van bewoners en medewerkers altijd op de eerste plaats. En zet zich dan ook met regelmaat vrijwillig in voor cliënten en collega’s. Door haar persoonlijke aanpak sluit Joke helemaal aan bij het gedachtegoed van Planetree en de visie van Vilente.

Mensgerichte zorg binnen Vilente
Met het uitreiken van de planetree-kanjer toont Vilente waardering voor medewerkers die mensgerichte zorg in de praktijk vorm geven. Aandacht voor het individu staat centraal. Niet alleen aandacht voor de wensen en behoeften van de bewoners, maar ook voor die van medewerkers.
Doelstellingen van de Planetree-kanjer zijn:
•   De complimentencultuur vergroten
•   Collega’s inspireren door goede voorbeelden zichtbaar te maken
•   Planetree onder de aandacht houden in de hele organisatie