Vilente gaat over op nieuw, gebruiksvriendelijk Elektronisch Cliënten Dossier

Vilente is druk bezig met de invoering en inrichting van een nieuw Elektronisch Cliënten Dossier (ECD) in: ONS van leverancier Nedap. Bestuurder van Vilente Ton Poos en Florian Boschker van Nedap ondertekenden donderdag 5 juli de overeenkomst.

ONS is niet geheel onbekend bij Vilente. Bij de thuiszorg wordt ONS al gebruikt voor de registraties. “Met 1 ECD voor alle cliënten kunnen wij de zorg voor onze cliënten beter organiseren”, geeft bestuurder Ton Poos aan. Behandelaars en artsen werken namelijk ook in ONS voor het medische gedeelte. De cliënt krijgt 1 zorgplan, waarin de benodigde informatie voor kwalitatief goede en verantwoorde zorg makkelijk voorhanden is. Dit komt de samenwerking ten goede”. De cliënt en/of hun mantelzorgers krijgen de mogelijkheid om mee te kijken in het dossier via het klant- en mantelzorgportaal Carenzorgt.

Efficiënter werken
Luc Kruip, manager ICT, vult aan: “Met ONS gaan wij efficiënter werken op het gebied van registratie en management informatie. Juist omdat we dan met 1 systeem gaan werken in plaats van 2”. De collega’s van ondersteunende teams, zoals de zorgadministratie en financiën kunnen haast niet wachten om te beginnen.

Voor zowel de zorginhoudelijke als de administratieve processen zoals registraties, roosteren en plannen wordt gewerkt aan de inrichting. Het doel is om op 1 december live te gaan.