Vilente enthousiast over zij-instromers

Donderdag 6 december is een groep nieuwe zorgmedewerkers van Vilente gestart met een verkorte 1-jarige opleiding voor Verzorgende Individuele Gezondheidszorg (VIG). Deze leerlingen worden zij-instromers genoemd omdat zij geen zorgachtergrond hebben. Bij de Zorg & Werk Academy in Ede krijgen de deelnemers de kans om versneld aan het werk te kunnen binnen de ouderenzorg bij Vilente, voorzien van een erkend diploma. Met alcoholvrije bubbels werd een proost uitgebracht na afloop van de eerste opleidingsdag in aanwezigheid van Ton Poos (bestuurder Vilente), Gerwin Vons (Zorg & Werk Academy), Martijn Span (manager P&O Vilente) en Eelke Berendsen (opleidingsadviseur Vilente).

De theorie en praktijk staan sterk met elkaar in verbinding. Dus wat in de opleiding geleerd wordt, kan direct bij een van de woonzorgcentra van Vilente in Ede, Wageningen of Renkum in de praktijk worden gebracht. Voor Vilente is dit één van de manieren om aan meer verzorgenden te komen en daarmee de druk op het huidige personeel te verlichten.

Vorig traject een succes
In juni dit jaar heeft de eerste groep zij-instromers voor Verzorgende IG hun diploma gehaald. De 8 deelnemers volgden een verkort zij-instroomtraject in samenwerking met UWV en OPPstap. Opvallend voor dit traject waren de korte lijnen tussen docent en het werkveld, een vaste groepsdocent en de hechte groep. Deze zij-instromers namen hun frisse blik en denkwijze vanuit de vorige sector mee naar de afdelingen binnen Vilente. Gezien deze positieve ervaringen, heeft Vilente besloten om nog een zij-instroomtraject te starten.

Werken en leren bij Vilente
Vilente biedt mensgerichte zorg aan ouderen in de gemeenten Ede, Renkum en Wageningen vanuit de visie ‘Thuis bij Vilente, Vilente bij u thuis’. Voor Vilente staat niet alleen het welbevinden van cliënten centraal, maar ook dat van de medewerkers. Vilente werkt samen met verschillende scholen. Meer weten over werken en leren bij Vilente? Kijk op de pagina werken en leren of bel naar een medewerker van P&O op 088 – 0321 350 of via p&o@vilente.nl.