Succesvolle stageperiode in ouderenzorg van studenten Duloncollege Ede

De afgelopen 10 weken liepen in totaal 46 eerstejaars studenten van het Dulon college in Ede stage bij Vilente-locaties De Pleinen en St. Barbara.

Het doel van deze stage is dat studenten van de opleiding Helpende Zorg & Welzijn al tijdens hun opleiding de ouderenzorg in de praktijk kunnen ervaren. Elke dinsdagochtend en donderdagmiddag liepen tussen de 10 en 12 studenten mee met de dagelijkse werkzaamheden. Op beide locaties was een docent aanwezig die de studenten begeleidde. De docent gaf aan het begin van de dag een korte les of instructie op de locatie en verzorgde ook de afsluiting aan het einde van de stagedag.

Positieve ervaring
De ervaringen van zowel de studenten, de medewerkers als de bewoners zijn goed. De studenten vonden het prettig om al een stukje van de praktijk gezien te hebben. Een aantal studenten zijn hierdoor tot inzicht gekomen dat ze echt voor de ouderenzorg willen gaan. Bewoners genoten van de een-op-een aandacht. Sommige studenten kwamen zelfs een kwartiertje eerder om nog even een praatje met een bewoner te maken. De studenten hebben onder begeleiding allerlei activiteiten en taken uitgevoerd, zoals koken, bakken, rolstoeldansen, nagels lakken, haren doen, wandelen, kibbelingmiddag, bingo, beautymiddag en de poffertjes- en wafeltjeskraam. Ook organiseerden zij een Apk keuring voor de rollators: hoe maak je een rollator schoon, hoe controleer je de remmen etc.

Bewoners terug in de schoolbanken
Als dank voor de afgelopen 10 weken organiseerden de leerlingen van het Dulon College een voorstelling, over de school van vroeger. Bewoners mochten daarvoor weer even terug in de schoolbanken.