Start samenwerking Vilente en Philadelphia voor een gastvrij St. Barbara

Op maandag 3 juni gaat de samenwerking tussen Philadelphia en Vilente officieel van start. De medewerkers van Vilente St. Barbara in Ede willen graag dat iedereen zich uitgenodigd voelt om binnen te lopen voor een kop koffie en een gezellig praatje. Maar ook voor informatie over zorgproducten, om misschien iets te betekenen voor de bewoners of zelf deel te nemen aan georganiseerde activiteiten. “Dus een gastvrije locatie waar bewoners, hun naasten, wijkbewoners en bezoekers elkaar kunnen ontmoeten en zich thuis voelen”, legt locatiemanager Mariëlle Veenendaal uit. “Hiervoor is onder andere geïnvesteerd in een nieuwe inrichting van het Grand Café. Wij misten alleen nog mensen die voor ons de koffie, thee en lunch konden verzorgen. Hiervoor zijn wij uitgekomen bij Philadelphia”.

Samenwerking met Philadelphia
“De deelnemers van Philadelphia krijgen bij ons een mooie werkplek waar zij een warm welkom bieden aan onze gasten van het Grand Café. Zij zetten de koffie en bakken er wat lekkers bij en zij verzorgen de lunch voor bezoek en medewerkers. Uiteraard tegen een mooie prijs. Bij de kick-off op 28 mei hebben wij kennis gemaakt met de deelnemers en kregen zij een rondleiding op St. Barbara”, aldus Mariëlle Veenendaal

Win-win situatie
Regiomanager Monique van den Enden van Philadelphia Werk & Begeleiding noemt de samenwerking een win-win situatie: ”Voor Vilente een fijne bemensing van het Grand Café en veel gezelligheid. En voor ons een extra werk- en leerplek voor de deelnemers van Philadelphia. De deelnemers worden begeleid door Nicole Oudsen, een medewerker van Philadelphia met horeca ervaring. Wij hebben veel zin om aan de slag te gaan”.

Officieel van start op 3 juni
Het Grand Café start met twee dagen, namelijk maandag en donderdag van 10.00 tot 14.30 uur. Als dit succesvol verloopt, worden deze dagen en de werkzaamheden verder uitgebreid. Het is de bedoeling dat de deelnemers van Philadelphia straks ook andere ondersteunende taken gaan doen voor St. Barbara, zoals de post rondbrengen, de tuin bijhouden, de was ophalen en opruimen, boodschappen opruimen en huishoudelijke werkzaamheden.