Onderweg naar een vitaal Vilente

‘Vilente presenteerde duurzame inzetbaarheid op Planetree conferentie’

50 bezoekers van de Planetree conferentie ‘ZIN’ hadden zich ingeschreven voor de presentatie van Mariëlle Veenendaal en Ina van Riel, respectievelijk locatiemanager en adviseur duurzame inzetbaarheid van Vilente. “Geheel passend bij het thema van dit congres, hadden wij er ontzettend veel zin in!”, zegt Ina. Met hun presentatie ‘Planetree 4 life’, over duurzame inzetbaarheid oogstten zij enthousiaste reacties.

De tiende Planetree conferentie stond in het teken van ‘zin’. Zoals Planetree het verwoordde: Want in ons werk en leven streven we allemaal zin na. Wie of wat bepaalt nu wat de meeste zin oplevert? Hoe weet je wat zinvol of zinloos is, voor jezelf maar ook voor anderen? Met het onderwerp ‘duurzame inzetbaarheid’ inspireerden Mariëlle en Ina de gespreksgroepen. “Mooi om te zien dat we met onze presentatie wat losmaakten bij het publiek. We kregen veel vragen en reacties als ‘top idee’.” Vilente was met een afvaardiging van tien collega’s breed vertegenwoordigd op de conferentie.

Duurzame inzetbaarheid bij Vilente
Vilente had zich met dit thema aangemeld bij de organisatie van Planetree, omdat duurzame inzetbaarheid onlangs geïntroduceerd is in onze organisatie. “Dit jaar wordt het voor al onze medewerkers zichtbaar en merkbaar dat we met dit project op een andere manier met onze vitaliteit omgaan bij Vilente”, zegt Ina. “In plaats van functioneringsgesprekken gaan we nu over naar duurzame inzetbaarheidsgesprekken, om maar eens een voorbeeld te noemen. Ook zetten we veel meer in op preventie en kijken we of medewerkers gelukkig zijn in hun werk, een goede werk/privébalans hebben en goed uitgerust zijn voor het werk dat zij doen.”

De conferentie werd bezocht door verzorgenden, verpleegkundigen, leidinggevenden, P&O- en beleidsmedewerkers en ook een aantal doktersassistenten.

Opening Planetree conferentie 2018 Collega's Vilente op Planetree congres 2018

Op de rechter foto: Esther Hegeman, Ina van Riel, Mariëlle Veenendaal, Laura Pico, Karin Terbonssen, Patrick Osterop, Mirella van Markus en Hennie de Quay. Suzanne van Ravenhorst en Corrie Spanjers staan niet op de foto, maar waren er wel bij.

https://www.planetree.nl/planetree-conferentie-2018-zin/