Officiële opening Vilente Het Beekdal met directeur Planetree Nederland

Vilente is er trots op dat Marita Bossers, directeur van Planetree Nederland,  woensdag 19 juni speciaal naar de officiële opening van Vilente-locatie Het Beekdal in Heelsum is gekomen. “Fijn wonen. Je altijd welkom voelen als je hier als naaste komt. Plezierig werken. Allemaal zaken die wij vanuit Planetree heel erg belangrijk vinden”, benoemde Bossers in haar inspirerende speech . Ook wenst zij dat er in Het Beekdal een gezamenlijke droom ontstaat: “Een droom die begint met grootse ambities. Ambities die beschrijven dat bewoners bij Het Beekdal het leven kunnen voortzetten zoals zij dat thuis gewend waren.”

Na haar toespraak onthulde Marita Bossers samen met bewoners mevrouw ten Böhmer en de heer Scholsz de eerste steen. Na afloop van het officiële gedeelte zijn de bewoners van Het Beekdal getrakteerd op een optreden van Ronnie Tober.

Werken volgens het Planetree gedachtegoed
Vilente werkt volgens het gedachtegoed van Planetree. Planetree gelooft in zorg zoals je die je dierbaren gunt en zet zorgorganisaties in beweging om mensen die zorg geven en krijgen optimaal te verbinden. Het leveren van zorg op het hoogste niveau, in  een prettige omgeving, met liefde en respect, en het houden van eigen regie staan hierbij centraal. Een belangrijk uitgangspunt is dat ieder individu het verschil kan maken.

Menswaardige technologie
Door onder andere het gebruik van slimme, menswaardige techniek is Het Beekdal een prettige, vrije en veilige omgeving voor bewoners met dementie. Menswaardige technologie is ook een van de pijlers van Planetree die zorgt voor een helende omgeving voor cliënten, en bijdraagt aan het werkplezier van medewerkers. Wij vinden het van belang om een goede balans in het gebruik van deze technieken te hebben. Zo kunnen bewoners van Het Beekdal zo veel mogelijk ruimte en vrijheid ervaren.

Festiviteiten
Ook donderdag 20 juni en vrijdag 21 juni zijn er nog verschillende  festiviteiten voor de bewoners, vrijwilligers en medewerkers in en rond Het Beekdal en wordt de tuin geopend. Op donderdag staat om 17.15 uur de onthulling van het beeld van de kikker van kunstenaar Jan Westerhof door Stina (vrijwilliger)  en Henk Valkhof (Vrienden van Heidedal en voorzitter cliëntenraad.De Vrienden schenken dit beeld aan de bewoners) op het programma. Op vrijdag om 17.15 uur onthullen bewoners zuster Fransisca en de heer Esselaar een ander beeld in de tuin van Het Beekdal.