Medewerker Vilente neemt Planetree-kanjer in ontvangst

Alles wat Elly Zantman van woonzorgcentrum De Klinkenberg in Ede doet, is erop gericht om het de bewoners zo prettig mogelijk te maken. Daarom kreeg zij vandaag, tot haar grote verrassing, namens alle bewoners en collega’s de Planetree-kanjer uitgereikt. Vanaf 2012 werkt Vilente volgens het gedachtegoed van Planetree. Planetree is een manier van denken en doen waarbij mensgerichte zorg voorop staat. Het leveren van zorg op het hoogste niveau, waarbij een prettige omgeving, warme en respectvolle omgang, keuzevrijheid en het houden van de eigen regie centraal staan. Een belangrijk uitgangspunt is dat ieder individu het verschil kan maken.

Aandacht voor het individu
En Elly Zantman maakt zeker het verschil. Elly is werkzaam als coördinator welzijn en ondersteuning op woonzorglocatie De Klinkenberg, en als wijkcoördinator op De Bunschoterhof. Locatiemanager Patricia Vermeulen vertelt enthousiast: “Elly bedenkt iedere dag wat zij kan bijdragen voor de bewoners zodat zij zich prettig voelen. Ze heeft oprechte aandacht voor zowel de bewoners als haar collega’s. Door haar persoonlijke aanpak en oog voor detail voelen bewoners dat zij er toe doen. Niets, maar dan ook niets, is Elly te veel.”

Vergroten complimentencultuur
Met het uitreiken van de Planetree-kanjer toont Vilente waardering voor medewerkers die mensgerichte zorg in de praktijk vorm geven. Aandacht voor het individu staat centraal. Niet alleen aandacht voor de wensen en behoeften van de bewoners, maar ook voor die van medewerkers.
Doelstellingen van de Planetree-kanjer zijn:

  • De complimentencultuur vergroten
  • Collega’s inspireren door goede voorbeelden zichtbaar te maken
  • Planetree onder de aandacht houden in de hele organisatie