HelpSoq maakt steunkousen aantrekken minder zwaar voor medewerkers Vilente

Per dag helpen medewerkers bij Vilente zo’n 186 bewoners met het aan- en uittrekken van steunkousen.

Dat is best wat! Zeker als je bedenkt dat het aan- en uittrekken van steunkousen een moeizame handeling is die veel voorkomt in langdurige zorg. Het kan namelijk leiden tot rugklachten, nekklachten en schouderklachten bij medewerkers.

Bij Vilente vinden we het werkplezier en de gezondheid van onze medewerkers heel belangrijk. Daarom maken wij sinds een tijdje gebruik van de HelpSoq, die de handeling voor collega’s minder zwaar maakt.

Met het elektrische hulpmiddel trek je moeiteloos de steunkousen automatisch aan. Daarnaast helpt de HelpSoq om tijdens het aantrekken van de steunkousen een goede houding aan te nemen. Een handeling die eerst 10 minuten duurde, is nu binnen 2 minuten gedaan.

Ook voor bewoners is het een mooie ontwikkeling. Zij ervaren minder ongemak en krijgen meer vrijheid terug, doordat ze deels zelf de steunkous kunnen aantrekken.

De eerste trainingen voor het werken met de HelpSoq zijn al achter de rug op De Pleinen en De Klinkenberg. De andere locaties volgen snel. We zijn nu al heel tevreden met deze aanwinst!