Dit is zorgrobot Sara!

Sara komt ondersteunen op groepswoning Schoonoord op De Molenberg in Oosterbeek. Wij zetten haar eerst in voor een proefperiode van 1 maand. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de partijen die deze zorgrobot hebben ontwikkeld: Hertek en Bright Cape.

Regiomanager van de locaties in Oosterbeek, Patricia Vermeulen, kijkt uit naar een leerzame proef. “De medewerkers van de Molenberg die al kennis hebben gemaakt met Sara zien zeker de toegevoegde waarde en mogelijkheden voor de bewoners. Sara is natuurlijk geen vervanger van een zorgmedewerker. Wel is deze sociale zorgrobot ondersteunend en aanvullend aan de zorg.”

Chester Teulings, Manager Innovatie bij Hertek: “De gezamenlijke start van Sara hebben wij als zeer prettig ervaren. Wat een enthousiast team met medewerkers op De Molenberg. Zij willen er echt voor gaan!”

Welzijn bewoners verhogen
Zorgrobot Sara is gespecialiseerd in het verhogen van het welzijn van de bewoners. Zij beschikt onder andere over een entertainmentprogramma in de vorm van verschillende muziekstijlen en luisterverhalen. Sara kan ondersteunen in het actief houden van lichaam en geest. Dit doet zij bijvoorbeeld met een speciaal ontwikkelde gymnastiektherapie of in de vorm van hersengym.

“Omdat iedere bewoner anders is, kan een zorgmedewerker ook voorkeuren aangeven. Hierdoor krijgt elke bewoner alleen te zien en horen wat hij of zij interessant vindt”, licht Patricia Vermeulen toe. “En het kan nog persoonlijker. Familie van de bewoners kan boodschappen bij ons aanleveren. Denk bijvoorbeeld aan een gesproken bericht, een verhaal of een kort filmpje. We gaan de komende tijd samen ontdekken wat de mogelijkheden zijn van Sara. Ik kijk uit naar een leerzame tijd”, besluit Patricia Vermeulen.