Brand in technische ruimte van woonzorgcentrum De Klinkenberg

Donderdagmiddag om 13.00 uur is er brand ontstaan op de vierde etage van woonzorgcentrum De Klinkenberg in Ede. De brand lijkt veroorzaakt door een luchtbevochtiger in een technische ruimte. De brandweer was 13.05 uur met blusploegen ter plaatse en had de brand binnen 20 minuten onder controle. Tijdens de brand zijn er geen gewonden gevallen.

Direct na de uitbraak zijn alle protocollen in werking getreden. Bewoners en medewerkers zijn naar het binnenplein van het woonzorgcentrum De Klinkenberg geëvacueerd. Deze evacuatie is rustig verlopen en de situatie is onder controle.

Er is geen brand geweest in de ruimtes waar medewerkers en bewoners komen. Wel is er sprake van rookvorming op de tweede verdieping. Daarom worden de 40 bewoners van deze etage tijdelijk opgevangen in andere locaties van Vilente. Zo vangt Expertisecentrum Mooi-Land in Doorwerth 25 bewoners op en woonzorgcentrum Pieter Pauw in Wageningen 15 bewoners. De andere bewoners van De Klinkenberg kunnen weer terug naar hun eigen appartement.

De exacte oorzaak van de brand wordt op dit moment onderzocht. Het pand dat in 2018 opgeleverd is, voldoet aan de daarvoor gestelde eisen. Uit voorzorg zijn alle luchtbevochtigingsapparaten uitgezet op de locatie.

We zijn dankbaar voor het snelle en kordate handelen van onze medewerkers, de bewoners en hun familieleden, de brandweer en de andere hulpdiensten. Samen doen we onze uiterste best om onze bewoners met de nodige liefde te omringen, en hen zo snel mogelijk weer een warm thuis te kunnen bieden.