Voor meer informatie over Thuis wonen met dementie

088 - 0321 321
klantadviseur@vilente.nl

Thuis wonen met dementie

Een grote opgave van de samenleving de komende jaren is het langer thuis wonen van een groeiend aantal mensen met dementie. Thuiszorg Vilente kan daarbij ondersteuning bieden.

De wijkverpleegkundige van Vilente heeft veel ervaring met dementie. Samen kijken we wat u nodig heeft om u zelfstandig te kunnen blijven redden in uw thuissituatie. Heeft u mensen in uw omgeving waar u op terug kunt vallen? Wij helpen u om dit in kaart te brengen. Als u wilt, helpen wij u ook om afspraken met hen te maken over wat zij voor u kunnen doen.

Casemanager dementie
U kunt ook contact opnemen met een Casemanager Dementie. De Casemanager denkt met u mee, adviseert en informeert over zorg- en ondersteuningsmogelijkheden én over wet- en regelgeving. De Casemanager biedt steun in moeilijke situaties. Bijvoorbeeld als er sprake is van onbegrepen gedrag of als het u als mantelzorger even te veel wordt. Voor ondersteuning van een Casemanager Dementie heeft u géén indicatie nodig. En de inzet van de Casemanager wordt vergoed vanuit de basis-zorgverzekering.

U kunt voor informatie, contact en zelf aanmelden terecht op de websites van:
Keten Dementie Gelderse Vallei
Netwerk Dementie Arnhem en omstreken
Ook kan de huisarts of de geriater u in contact brengen met een Casemanager Dementie.

U vindt veel nuttige informatie over thuis wonen met dementie op de website van Alzheimer Nederland.