Voor meer informatie over Psychologie

088 - 0321 321
klantadviseur@vilente.nl

Psychologie

Psychologie als vakgroep binnen Vilente
De psychologen van Vilente vormen een professioneel en enthousiast team dat met passie goede zorg biedt aan kwetsbare ouderen. Deze zorg bieden zij aan de bewoners op alle locaties van Vilente én cliënten die zelfstandig wonen. Zij helpen bij het streven naar een optimale kwaliteit van leven. De mogelijkheden van de omgeving waar u deel van uitmaakt, houden zij hierbij in het oog. Denk hierbij bijvoorbeeld aan uw sociale netwerk en woonsituatie. De psychologen zetten niet alleen hun eigen kennis en expertise in, maar werken ook nauw samen met andere zorgprofessionals. U en uw wensen en behoeften staan altijd centraal.

Wanneer wordt de psycholoog ingeschakeld?
Als u in het dagelijks leven belemmerd wordt door onderstaande klachten, kan de psycholoog worden betrokken:

  • Stemmingsproblemen
  • Problemen met denken (zoals geheugen of concentratie)
  • Psychische klachten zoals angst, piekeren en trauma-gerelateerde klachten
  • Veranderingen in gedrag of karakter
  • De gevolgen van dementie, een beroerte, ziekte van Parkinson en andere ziekten

De psycholoog is deskundige op het gebied van stemming, gedrag, persoonlijkheid en veranderingen in denkfuncties. Door onderzoek, gesprekken en observatie geeft de psycholoog u een advies voor behandeling. Denk hierbij bijvoorbeeld aan uitleg over uw ziekte(proces), behandelgesprekken en advies richting u, of omgangsadviezen en coaching aan uw omgeving. Denk hierbij aan zorgmedewerkers, uw mantelzorger of anderen in uw omgeving.

De Vilente-psycholoog aan huis
De psychologen bij Vilente maken ook deel uit van het Ambulant Geriatrisch Team. Op verwijzing van de specialist ouderengeneeskunde of huisarts kan de psycholoog voor een consult bij u thuis komen. Het gaat hierbij om kortdurende behandeling.

Samenwerking met andere behandelaars

Vilente heeft een Advies- en behandelcentrum. Dit houdt in dat er meerdere disciplines onder één dak werken. De psychologen werken waar nodig dan ook nauw samen met andere disciplines. Mocht u uitgebreide klachten hebben waarbij de expertise van meerdere disciplines nodig is, is dit door de korte lijnen snel geregeld.

Aanmelden voor psycholoog

De psycholoog is niet rechtstreeks toegankelijk. Dit houdt in dat u met een verwijzing van een arts of specialist een afspraak kunt maken.  Voor meer informatie over behandelingen of het maken van een afspraak met een psycholoog kunt u contact opnemen met Vilente Klantadvies via 088 – 0321 321 of klantadviseur@vilente.nl

Locaties/Werktijden

Onze psychologen werken op alle locaties van Vilente.

De therapeuten zijn van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur bereikbaar. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Vilente klantadvies.

Wie betaalt de psycholoog?

Zolang u bij Vilente verblijft, wordt behandeling door een psycholoog meestal vergoed vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) of door uw zorgverzekeraar. Woont u niet bij Vilente, dan worden de kosten voor een consult (mogelijk) vergoed vanuit uw zorgverzekering. Voor informatie over de vergoeding van de behandeling door een psycholoog, bekijk uw polis of informeer ernaar bij uw zorgverzekeraar.

Bent u verhinderd of wilt u zich afmelden voor uw afspraak? Zorg ervoor dat u dit minimaal 24 uur van te voren doet. Zo voorkomt u dat wij een behandeling in rekening brengen.