Voor meer informatie over Fysiotherapie

088 - 0321 321
klantadviseur@vilente.nl

Fysiotherapie

Voor hulp bij zelfstandig bewegen en verbeteren van lichaamshouding of –beweging.

Als bewegen niet meer zo goed lukt
Misschien vind u lopen vermoeiend of bent u bang om te vallen omdat uw evenwicht niet meer zo goed is. Dit kan allerlei oorzaken hebben, maar het gevolg is meestal dat u minder mobiel bent en dat u mogelijk in moet leveren op uw zelfstandigheid. Onze therapeuten kunnen u hierbij helpen. Wat wilt u weer kunnen doen? Samen kijken we naar wat u nodig heeft en stellen we een behandelplan met haalbare doelen op. De therapie is afhankelijk van de klachten en gericht op het verbeteren van spierkracht, conditie, bewegelijkheid, coördinatie en balans. Daarnaast leren we u zo goed mogelijk omgaan met uw beperkingen en het gebruik van eventuele loophulpmiddelen.

Voorkomen is beter dan genezen
Voorkomen is beter dan genezen. Wist u dat één op de drie ouderen minstens één keer per jaar valt? Om valincidenten zoveel mogelijk te voorkomen bieden we valtrainingen aan. U leert mogelijke gevaren bij u thuis te herkennen en we adviseren u over goede schoenen en hulpmiddelen die u helpen zo zelfstandig mogelijk te blijven.

Oefenen
Een fysiotherapeut kan u leren omgaan met lichamelijke beperkingen en om beter te bewegen. Door samen te oefenen hoe u vanuit uw bed in de stoel komt of hoe u veilig kan lopen. Maar ook als u door artrose, een herseninfarct of parkinson minder goed kunt bewegen, kunnen lichamelijke oefeningen helpen.

Vilente is aangesloten bij ParkinsonNet. Een aantal therapeuten is speciaal geschoold in het behandelen van patiënten met de ziekte van Parkinson en aandoeningen die hierop lijken.

Daarnaast zijn onze therapeuten gespecialiseerd in:

  • Dementie
  • Geriatrie-fysiotherapie
  • Oedeemtherapie
  • Tillen en transfers
  • Medical/lymfe-taping
  • CVA
  • MS
  • Duizeligheidsklachten

Samenwerking met andere behandelaars

Vilente heeft een advies en behandelcentrum. Dit houdt in dat er meerdere disciplines onder één dak werken. De Fysio-Oefentherapeuten werken dan ook nauw samen met andere disciplines zoals de ergotherapeut, logopedist en diëtist. Mocht u uitgebreide klachten hebben waarbij de expertise van meerdere disciplines nodig is, is dit door de korte lijnen snel geregeld.

Aanmelden voor Fysiotherapie

De fysiotherapeut is tegenwoordig direct toegankelijk. Dit houdt in dat u zonder verwijzing een afspraak kunt maken bij de therapeut. Voor sommige aandoeningen heeft u wel een verwijsbrief nodig van de arts of specialist in verband met de vergoeding. Voor Fysiotherapie aan huis is altijd een verwijsbrief nodig. Vraagt u voor de zekerheid een verwijsbrief van de arts of overleg met uw therapeut. Voor meer informatie over behandelingen of het maken van een afspraak met een fysiotherapeut, kunt u contact opnemen met Vilente Klantadvies via 088 – 0321 321 of klantadviseur@vilente.nl

Locaties/Werktijden

Onze Fysio-Oefentherapeuten werken in alle locaties van Vilente.

De therapeuten zijn van maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:00 aanwezig. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Vilente klantadvies.

Wie betaalt de fysiotherapeut?

Zolang u bij Vilente verblijft, wordt behandeling door een fysiotherapeut meestal vergoed vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) of door uw zorgverzekeraar. Woont u niet bij Vilente, dan worden de kosten voor een consult (mogelijk) vergoed vanuit uw zorgverzekering. Voor informatie over de vergoeding van de behandeling door een fysiotherapeut, bekijk uw polis of informeer ernaar bij uw zorgverzekeraar.

Bent u verhinderd of wilt zich afmelden voor uw afspraak? Zorg ervoor dat u dit minimaal 24 uur van te voren doet. Zo voorkomt u dat wij een behandeling in rekening brengen.