Voor meer informatie over Diëtetiek

088 - 0321 321
klantadviseur@vilente.nl

Diëtetiek

Als eten minder vanzelfsprekend gaat
We staan er niet altijd bij stil, maar eten is – naast lekker en gezellig – belangrijk voor onze gezondheid. Als mensen ouder worden of chronisch ziek zijn, kan eten en drinken minder vanzelfsprekend gaan. Juist dan is het belangrijk om in een zo goed mogelijke conditie te blijven. Maar wat is goed eten en wat moet u nu eten als uw eetlust niet zo groot is?

Samen kijken naar een passende oplossing
Het uitgangspunt is u te helpen om uw leven op een zo prettig mogelijke manier te blijven leiden. We kijken samen naar wat u lekker eten vindt en wat in uw specifieke situatie de beste oplossing kan zijn voor u. Op die manier helpen wij u zo gezond mogelijk te blijven of zo goed mogelijk te herstellen. De diëtist kan u hierover gericht adviseren. Dichtbij huis in één van onze woonzorgcentra, of bij u thuis.

Advies bij ongewenst gewichtsverlies
Onze diëtisten kunnen u helpen als u een  verminderde  smaak en eetlust hebt waardoor u mogelijk ongewenst gewicht verliest. Ze bieden oplossingen aan voor bijvoorbeeld kauw- en slikproblemen en adviseren u over wat u het beste kunt eten bij diabetes, hart- en vaatziekten, nierfalen, dementie en in het geval van overgewicht.

Samenwerking met andere behandelaars

Vilente heeft een advies en behandelcentrum. Dit houdt in dat er meerdere disciplines onder één dak werken. De diëtisten werken dan ook nauw samen met andere disciplines. Bijvoorbeeld met logopedisten voor kauw- en slikproblemen en ergotherapeuten, voor een advies over hulpmiddelen in de keuken. Mocht u uitgebreide klachten hebben waarbij de expertise van meerdere disciplines nodig is, is dit door de korte lijnen snel geregeld.

Aanmelden voor Diëtetiek

De diëtist is tegenwoordig direct toegankelijk. Dit houdt in dat u zonder verwijzing een afspraak kunt maken bij de therapeut. Voor sommige aandoeningen heeft u wel een verwijsbrief nodig van de arts of specialist in verband met de vergoeding. Voor een diëtist aan huis is altijd een verwijsbrief nodig. Vraagt u voor de zekerheid een verwijsbrief van de arts of overleg met uw therapeut. Voor meer informatie over behandelingen of het maken van een afspraak met een diëtist, kunt u contact opnemen met Vilente Klantadvies via 088 – 0321 321 of klantadviseur@vilente.nl

Locaties/Werktijden

Onze diëtisten werken op alle locaties van Vilente.

De therapeuten zijn van maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:00 aanwezig. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Vilente klantadvies.

Wie betaalt de diëtist?

De behandelingen worden meestal vergoed door uw zorgverzekering afhankelijk van uw aanvullende verzekering. Dit kunt u nagaan in uw polis, of u kunt er naar informeren bij uw zorgverzekeraar. Vilente heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Bent u niet aanvullend verzekerd? Ook dan kunt u naar de diëtist. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling diëtetiek via Vilente klantadvies.

Mocht u verhinderd zijn en u af willen melden voor uw afspraak, graag minimaal 24 uur van te voren afmelden anders zijn wij genoodzaakt om een behandeling in rekening te brengen.