Voor meer informatie over Bewegingsagogie

088 - 0321 321
klantadviseur@vilente.nl

Bewegingsagogie

Bewegingsagogie is de jongste vakgroep van het Advies- en behandelteam van Vilente. De vakgroep Bewegingsagogie handelt vanuit de gedachtegoed Planetree.

Iedereen weet dat regelmatig bewegen belangrijk is voor lichaam en geest. Bewegen maakt mensen gezonder en vooral fitter, maar ook is bewegen leuk en vaak gezellig. Als je een beperking hebt op lichamelijk, sociaal, emotioneel of cognitief gebied, dan is bewegen niet vanzelfsprekend. Een bewegingsagoog kan uitkomst bieden. De bewegingsagogen richten zich op het weer plezierig maken van bewegen voor onze bewoners en/of cliënten.

De bewegingsagogen worden o.a. ingezet bij:

  • Beweeggroepen
  • Individuele bewegingsagogie
  • Duofietsen
  • Beweegtuin

Bewegingsagogie kan u helpen de volgende doelen te bereiken:

  • (Opnieuw) actief worden
  • Zelfverzekerder worden door het opdoen van succeservaringen
  • Ontspanning bereiken door inspanning
  • Plezier ontdekken in het samen met anderen bewegen
  • Het brengen van structuur in uw dagelijks leven
  • Het verbeteren en onderhouden van de lichamelijke conditie

Samenwerking met andere behandelaars

Vilente heeft een Advies- en behandelcentrum. Dit houdt in dat er meerdere disciplines onder één dak werken. De bewegingsagogen werken dan ook nauw samen met andere disciplines. Mocht u uitgebreide klachten hebben waarbij de expertise van meerdere disciplines nodig is, is dit door de korte lijnen snel geregeld.

Aanmelden voor bewegingsagogie

De bewegingsagoog is direct toegankelijk. Dit houdt in dat u zonder verwijzing een afspraak kunt maken bij de bewegingsagoog. Voor meer informatie over behandelingen of het maken van een afspraak met een bewegingsagoog, kunt u contact opnemen met Vilente Klantadvies via 088 – 0321 321 of klantadviseur@vilente.nl.

Locaties/Werktijden

De bewegingsagoog is beschikbaar op alle locaties in Vilente.

De bewegingsagogen zijn van maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:00 aanwezig. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Vilente klantadvies.

Wie betaalt de bewegingsagoog?

De behandelingen worden meestal vergoed door uw zorgverzekering afhankelijk van uw aanvullende verzekering. Dit kunt u nagaan in uw polis, of u kunt er naar informeren bij uw zorgverzekeraar. Vilente heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Bent u niet aanvullend verzekerd? Ook dan kunt u naar de bewegingsagoog Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling bewegingsagogie via Vilente klantadvies.

Mocht u verhinderd zijn en u af willen melden voor uw afspraak, graag minimaal 24 uur van te voren afmelden anders zijn wij genoodzaakt om een behandeling in rekening te brengen.