Artsenteam

Hoog complexe zorg in uw eigen omgeving, of in een van de locaties van Vilente. Een veilig en vertrouwd gevoel.

Een specialist ouderengeneeskunde is een arts die gespecialiseerd is in zorg voor kwetsbare ouderen en chronisch zieken met meerdere gezondheidsproblemen. Gezondheidsproblemen kunnen zich bij ouderdom opstapelen. Er ontstaat dan een complexe vraag en daarvoor is specifieke kennis nodig. Bijvoorbeeld op het gebied van medicijngebruik. De specialist ouderengeneeskunde heeft de supervisie over het artsenteam, dat naast de specialist bestaat uit basisartsen, verpleegkundig specialisten en physician assistant.

Wat wilt u zelf?
De specialisten ouderengeneeskunde van Vilente kijken niet alleen naar uw ziekte, maar ook naar de gevolgen daarvan in uw dagelijks leven. Wat betekent het bijvoorbeeld voor u dat u sommige dingen niet meer zelfstandig kunt doen? Welke mogelijkheden zien wij samen om de kwaliteit van uw leven te verbeteren? Uw wensen zijn daarbij leidend, niet de mogelijkheden die wij zien. U bepaalt.

Samen met uw huisarts
De specialist ouderengeneeskunde ondersteunt ook huisartsen. Nu mensen langer thuis wonen, krijgen huisartsen vaker te maken met ingewikkelde vragen over ouderdomsziekten. De huisarts kan contact opnemen met onze specialisten en deze raadplegen. Zij delen graag hun kennis om kwetsbare ouderen zo goed mogelijk te helpen.