Kleinschalige zorg, gezellig, huiselijk en veilig, in een modern gebouw in een fijne buurt. In De Klinkenberg kunt u wonen als u extra zorg en aandacht nodig heeft. Ook voor kortdurende herstelzorg bent u hier aan het juiste adres.
De Klinkenberg
Het complex bestaat uit moderne, geschakelde gebouwen met een binnenplein en parkachtige tuinen. Perfect om te wandelen of te genieten van de jeu-de-boulesbaan en het beweegpark. Een besloten sfeer die tegelijkertijd open en uitnodigend is.
Slimme technologie voor meer vrijheid en veiligheid
Vilente maakt gebruik van zorgtechnologie die zorgt voor bewegingsvrijheid én veiligheid. Dit gebeurt altijd in overleg met u en uw naasten, zodat het aansluit bij uw wensen en behoeften.
Wonen bij De Klinkenberg
De Klinkenberg heeft in totaal 120 appartementen. U heeft een ruim 2-kamerappartement waar u comfortabel kunt wonen. Elk appartement maakt deel uit van een groep van 10 woningen met een eigen buurtkamer. Deze gezamenlijke huiskamers hebben elk een unieke sfeer en zijn ideaal voor:
- Gezamenlijk eten
- Koffiemomenten
- Activiteiten zoals muziek of spelletjes
Bij Vilente vinden we het belangrijk dat uw familie en naasten zich ook welkom voelen. Daarom nodigen we hen uit om een kop koffie in te schenken, voor zichzelf én voor medebewoners. Zo maken we samen van De Klinkenberg een warme, huiselijke plek, net als vroeger bij u thuis.
Activiteiten
In de buurtkamers kunt u meedoen met koffiemomenten, een muziekmiddag of andere activiteiten. In aanwezigheid van medewerkers, naasten of vrijwilligers. Wij kijken samen met u en uw naasten wat u nog graag kan en wil doen. Wij ondersteunen u waar nodig, zodat u zoveel mogelijk uw eigen zelfstandigheid behoudt.
Wilt u wonen bij De Klinkenberg?
Zorg is altijd dichtbij bij De Klinkenberg. Wilt u meer informatie? Neem contact op met Vilente Woonzorgadvies.
Nieuws over De Klinkenberg
Verrassing voor bewoner Klinkenberg in programma Max Maakt Mogelijk
Een bewoner van de Klinkenberg was afgelopen zondagavond te zien in het programma Max Maakt Mogelijk op NPO2. In september werd hij namelijk met zijn vrouw op de Klinkenberg verrast door het programma.

Kunstwerk ‘Het Knuppeltje’ onthuld bij De Klinkenberg
Maandagmiddag heeft de wethouder van de gemeente Ede, Karin Bijl, samen met bewoners van De Klinkenberg het bronzen beeld 'Het Knuppeltje' opnieuw onthuld.

Meer woonzorgcentra bij Vilente
Veelgestelde vragen
Hoe weet ik welke zorg ik nodig heb?
Heeft u vragen over zorg en ondersteuning? Het kan lastig zijn om te weten waar u moet beginnen. Vilente helpt u graag op weg om keuzes te maken die het beste bij u passen. Op onze pagina 'advies en ondersteuning bij zorg' helpen we u verder op weg.
Hoe lang moet ik wachten op een plek op de locatie van mijn voorkeur?
Bij de locatie van uw voorkeur ziet u de gemiddelde wachttijd voor deze locatie. Voor de actuele wachtlijst kunt u contact opnemen met onze adviseurs wonen en zorg.
Kunt u niet direct op de locatie van uw voorkeur terecht? Dan zoeken wij samen met u altijd naar een passende oplossing.
Kan ik de sfeer eens proeven op een locatie?
Heeft u een indicatie en wilt u eens sfeer proeven op een van onze locaties? Maak dan een afspraak met een adviseur wonen en zorg voor een persoonlijke rondleiding.
Heeft u al een keuze gemaakt voor een locatie? Dan maakt een adviseur wonen en zorg een afspraak met u voor een kennismaking.
Waar kan ik mij inschrijven voor wonen met zorg?
Of u in aanmerking komt voor wonen met zorg bij Vilente, hangt af van de beschikbaarheid en van uw indicatie.
Wonen met zorg
Wilt u meer weten over indicaties of over wonen met zorg bij Vilente? Neem dan contact op met Vilente Woonzorgadvies. Onze adviseurs wonen en zorg nodigen u graag uit voor een gesprek om te kijken welke zorg en locatie bij u past.
Aanleunwoningen
Bij locaties St. Barbara, De Pleinen in Ede en De Sonnenberg en De Molenberg in Oosterbeek is het mogelijk om naast de locatie te wonen in een van de aanleunwoningen. U huurt deze woning van Woonzorg Nederland of van Woonstede. U kunt, indien nodig, gebruik maken van de thuiszorg van Vilente.
Zijn er bij Vilente bezoektijden?
U bent welkom wanneer het voor u en uw naaste uitkomt. Bij Vilente hebben we geen vaste bezoektijden. Bezoek hoeft vooraf ook niet gemeld te worden.
Kan ik mijn eigen vertrouwde spullen en meubels meenemen?
Het is prettig om bekende en vertrouwde spullen mee te nemen naar uw nieuwe woonplek. Bekende foto’s en schilderijen aan de muur, dat warme, handgemaakte sprei op bed of een eigen leunstoel.
Elk appartement is ingericht met een bed, vloerbedekking en gordijnen. Wij verzorgen ook een basisinrichting als u geen eigen meubels meeneemt. Deze bestaat uit een tafel, stoel, kast, lampen, een bed met matras en bed- en linnengoed.
Van welke diensten kan ik gebruikmaken?
Als u dat wilt kunt u, tegen betaling, gebruik maken van allerlei diensten, zoals:
Was laten verzorgen door een wasserij
Uw haar laten doen door een kapper
Een telefoon-, internet- en/of tv-abonnement
Het aanbod van diensten verschilt per locatie. In de folder Hoe werkt het bij Vilente leest u meer over de verschillende producten en diensten.
Bij wie kan ik terecht voor onafhankelijke ondersteuning?
Bent u afhankelijk van 24-uurszorg vanuit de Wet langdurige zorg (WLZ)? Het Adviespunt Zorgbelang staat voor u klaar met advies en ondersteuning bij de vragen die u heeft. Ontdek hoe zij u kunnen helpen om de juiste zorg te vinden. Ga naar www.adviespuntzorgbelang.nl/langdurige-zorg voor meer informatie.
Betaal ik een eigen bijdrage?
De eigen bijdrage hangt af van uw persoonlijke omstandigheden, zoals inkomen, vermogen, leeftijd en gezinssamenstelling. Het Centraal Administratie Kantoor (CAK) berekent uw eigen bijdrage. U ontvangt een factuur van het CAK om uw eigen bijdrage te betalen.
Op de website van het CAK kunt u de hoogte van uw eigen bijdrage berekenen.
Waar kan ik terecht bij vragen over onvrijwillige zorg en veiligheid?
Bij Vilente vinden we het belangrijk dat u zoveel mogelijk de regie over uw eigen leven behoudt. Soms kunnen er situaties ontstaan waarin vrijheidsbeperkende maatregelen nodig zijn, bijvoorbeeld om ernstig gevaar voor uzelf of anderen te voorkomen.
In zulke gevallen zoeken we samen met u en uw wettelijk vertegenwoordiger naar oplossingen om onvrijwillige zorg – zorg waartegen u zich verzet – te vermijden. Als onvrijwillige zorg toch noodzakelijk is, handelen onze zorgmedewerkers volgens de landelijke regels uit de Wet zorg en dwang (Wzd).
Voorbeelden van onvrijwillige zorg zijn:
- Hulp bij wassen als iemand dat niet wil
- Medicatie geven zonder dat u dit weet
- Bewegingsvrijheid beperken, zoals een deur op slot doen of een bedhek gebruiken
Heeft u of uw naaste vragen of behoefte aan onafhankelijk advies over onvrijwillige zorg? Neem dan contact op met een cliëntvertrouwenspersoon Wet zorg en dwang (Wzd). Zij luisteren naar uw verhaal en bespreken uw vragen of problemen vertrouwelijk.
De cliëntvertrouwenspersonen zijn:
Sabrina Scalzotto (Sabrinascalzotto@stemgever.nl) voor de locaties in Ede en Wageningen
Hennie Kuiperij (Henniekuiperij@stemgever.nl) voor de locaties in Heelsum, Oosterbeek en Doorwerth
Lees meer op de website van Stemgever, de organisatie van cliëntvertrouwenspersonen onvrijwillige zorg en op de website van Ministerie van Volksgezondheid.
Kan mijn partner met mij meeverhuizen naar een Vilente-locatie?
Soms kan uw partner met u meeverhuizen naar een Vilente locatie. Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact op met een van de adviseurs wonen en zorg op 088 – 0321 321 of via woonzorgadvies@vilente.nl.
Wat moet ik weten over het afsluiten van de zorg (verhuizen, overlijden)?
Verhuizing
Als u zelf wilt verhuizen naar een andere locatie of zorgorganisatie, dan regelt en betaalt u dit zelf. Natuurlijk helpt Vilente waar mogelijk. Als u verhuist naar een andere locatie op verzoek van Vilente, dan regelt Vilente dit voor u.
Overlijden
Ondanks verdrietige omstandigheden moeten er na het overlijden ook praktische zaken geregeld worden. Een appartement opruimen en leeghalen, is vaak een emotionele gebeurtenis. De termijn voor het opleveren van het appartement na een overlijden is 7 dagen, gerekend vanaf het moment van overlijden. Deze termijn geldt ook wanneer er sprake is van opbaring in het appartement.
Heeft u meer tijd nodig? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de teammanager van de locatie. Hij of zij bespreekt met u welke mogelijkheden er zijn en welke kosten hieraan verbonden zijn.