Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Advies en ondersteuning bij zorg

Advies en ondersteuning bij zorg

Heeft u vragen over zorg en ondersteuning? Het kan lastig zijn om te weten waar u moet beginnen. Bij Vilente helpen we u graag op weg. Woonzorgadvies staat voor u klaar om alles helder uit te leggen en samen met u keuzes te maken die het beste bij u passen.

Bij ons kunt u terecht voor:

  • Advies op maat
  • Hulp bij een indicatie aanvragen
  • Rondleidingen op een van onze locaties

De adviseurs wonen en zorg zijn experts in onze zorglocaties en diensten. U kunt erop rekenen dat ze samen met u kijken naar wat het beste bij u past.

Wat is een zorgindicatie?

Als u zorg nodig heeft, krijgt u een zorgindicatie. Hoe u deze indicatie krijgt, hangt af van de soort zorg die u nodig heeft. 

Klik in onderstaande lijst op de situatie die op u van toepassing is om meer informatie over de zorgindicatie te vinden.

Wilt u hier liever bij geholpen worden? Neem dan contact op met woonzorgadvies.

Meer informatie over de zorgindicatie

Huishoudelijke hulp of dagbesteding thuis

Voor deze zorg kunt u contact opnemen met uw gemeente. 

De zorg valt onder de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. U betaalt een eigen bijdrage. Dit is landelijk verplicht. De hoogte van de eigen bijdrage wordt berekend door het Centraal Administratiekantoor. Op de pagina Rekenhulp eigen bijdrage van het CAK kunt u berekenen hoe hoog de bijdrage is. 

Hulp bij persoonlijke verzorging thuis

Denk hierbij aan: ogen druppelen, steunkousen aantrekken of wassen en aankleden.

Soms schrijft uw (huis)arts deze zorg voor, maar u kunt hiervoor ook direct contact opnemen met Vilente. Een wijkverpleegkundige bespreekt met u wat er nodig is en kan zorg regelen als er plaats is. 

Deze zorg valt meestal onder de Zorgverzekeringswet. In het algemeen is er dan geen sprake van een eigen bijdrage. 

Soms valt de zorg onder de Wet Langdurige zorg. Dan betaalt u wel een landelijk verplichte eigen bijdrage. De hoogte van de eigen bijdrage hangt af van uw situatie en de zorg die u krijgt. De eigen bijdrage wordt berekend door het Centraal Administratiekantoor. Op de pagina Rekenhulp eigen bijdrage van het CAK kunt u berekenen hoe hoog de bijdrage is. 

Tijdelijke herstelzorg op locatie

Bijvoorbeeld na een val of een operatie.

Deze zorg wordt meestal geregeld door uw (huis)arts of het ziekenhuis. Afhankelijk van de situatie is er sprake van herstelzorg of revalidatie. Voor meer informatie kunt u altijd bellen naar de afdeling Woonzorgadvies. 

Deze zorg valt meestal onder de Zorgverzekeringswet. In het algemeen is er dan geen sprake van een eigen bijdrage. 

Langdurige zorg, waarbij zorg dichtbij nodig is, of toezicht gewenst is

Zorg dichtbij in verband lichamelijke problemen of toezicht in verband met dementie

Voor deze zorg is een indicatie nodig door het Centrum Indicatiestelling Zorg. Deze kunt u zelf aanvragen of uw huisarts, wijkverpleegkundige of casemanager kan u hierbij helpen. U kunt ook altijd contact opnemen met de afdeling Woonzorgadvies voor meer informatie.

Deze zorg wordt betaald vanuit de Wet Langdurige zorg. 

U betaalt een eigen bijdrage. Dit is landelijk verplicht. De hoogte van de eigen bijdrage hangt af van uw situatie en de zorg die u krijgt. De eigen bijdrage wordt berekend door het Centraal Administratiekantoor. Op de pagina Rekenhulp eigen bijdrage van het CAK kunt u berekenen hoe hoog de bijdrage is.