Pieter Pauw in Wageningen

Pieter Pauw is een verpleeghuis aan de rand van de binnenstad van Wageningen. Pieter Pauw is een kleurrijk gebouw met een eigentijdse uitstraling.

Pieter Pauw biedt woonruimte en intensieve zorg voor somatische (lichamelijke) en psychogeriatrische aandoeningen. De woningen liggen aan een centrale binnenstraat waar regelmatig iets te beleven is. Bijvoorbeeld in het gezellige café, of in de bibliotheek. Pieter Pauw heeft ook een Stilteruimte, waar mensen die daar behoefte aan hebben zich even kunnen terugtrekken.

Wonen in Pieter Pauw

Op de begane grond kunt u wonen wanneer u een somatische  aandoening en intensieve zorg nodig heeft. U kunt ook bij ons terecht voor een tijdelijke verblijf. Op de bovenste etages wonen mensen met dementie. Iedere bewoner beschikt over een éénpersoons kamer en vormt samen met tien of elf andere bewoners een woongroep.

De ‘bijzonderezorgwoning’

Op de eerste etage van Pieter Pauw bevindt zich een speciale woning die geschikt is voor mensen die vanwege dementie bijzonder gedrag vertonen. Bijvoorbeeld mensen die erg onrustig zijn of anderszins extreem gedrag vertonen. Zij worden intensief begeleid door deskundige medewerkers en behandelaren.

Ontmoetingscentrum Pieter Pauw

Als sinds 2003 biedt Pieter Pauw dagbesteding en dagbehandeling voor mensen met een psychogeriatrische aandoening of Parkinson. Bezoekers kunnen terecht in twee gezellige huiskamers, zodat we groepen kunnen indelen op niveau of interesse. Iedereen is tenslotte anders. Het Ontmoetingscentrum biedt gezelligheid en speciale programma’s ook voor hoogopgeleide bezoekers en jonge mensen met een vorm van dementie. Klik hier voor meer informatie.
Voorjaar Pieter Pauw 2017_2a2
Het Ontmoetingscentrum beschikt over gezellige huiskamers.

Spoedzorg

Pieter Pauw beschikt ook over een afdeling Spoedzorg: direct zorg in crisissituaties. Spoedzorg is alleen in te schakelen via uw verwijzer. Vraag er dus naar bij uw huisarts.

Zorg en diensten

  • Intensieve zorg en behandeling
  • Tijdelijk verblijf en respijtzorg
  • Spoedzorg
  • Dagbehandeling voor jonge mensen met dementie
  • Ontmoetingscentrum psychogeriatrie en speciale groep voor hoog opgeleide mensen met dementie
  • Sfeerdienst, speciale kerkdienst voor ouderen gericht op beleving en sfeer. Ook voor ouderen uit de buurt

Activiteiten

Een overzicht van de activiteiten die wij organiseren kunt u bekijken via Activiteitenprogramma Pieter Pauw. U ziet dan de wekelijkse activiteiten en de extra activiteiten. Neem voor meer informatie contact op met Greetje Smid, Coördinator Welzijn & Activering, via 0317 – 473212.  Of stuur een e-mail naar g.smid@vilente.nl.

Meer informatie