De Molenberg in Oosterbeek

De Molenberg is een verpleeghuis voor ouderen met een psychogeriatrische zorgvraag. De locatie is gelegen net buiten het centrum van Oosterbeek, naast het prachtige Bato’s Park.

U kunt bij ons terecht wanneer u een dementie heeft. In De Molenberg zijn groepswoningen voor in totaal 46 bewoners. Ook de bewoners van de aanleunwoningen van Woonzorg Nederland, kunnen gebruik maken van de faciliteiten van De Molenberg.

Merkbaar mensgericht

In De Molenberg verleent Vilente zorg via het concept ‘Samengesteld Gezin’. Onder Samengesteld Gezin verstaan wij alle bewoners die samen leven in een woning, hun mantelzorgers, vrijwilligers en medewerkers. Vilente won met het ‘Samengesteld Gezin‘ de ‘Spirit of Planetree Award 2015’ voor mensgerichte zorg. In het “huisgesprek” wordt het algemeen functioneren van het “samengestelde gezin” besproken.

Wonen in De Molenberg

Iedereen heeft een eigen slaapkamer. In de groepswoningen gaat alles zoveel mogelijk zoals thuis. Ontmoeting, veiligheid en samen dingen doen staan voorop. In de groepswoningen is het ‘thuisgevoel’ erg belangrijk. De inrichting en het welzijn zijn erop gericht om de bewoners de fijne en vertrouwde dingen van vroeger te laten ervaren.

Neem voor meer informatie contact op met Vilente Klantadvies.

Zorg en diensten

  • intensieve zorg en behandeling
  • alarmering en opvolging voor de aanleunwoningen
  • ontmoetingscentrum

Ontmoetingscentrum De Molenberg

Het Ontmoetingscentrum is een professionele dagbesteding met ontspanning, activiteiten en leuke contacten. Onder begeleiding van beroepskrachten en vrijwilligers is er een gevarieerd dagprogramma dat meer structuur kan bieden in het dagelijks leven. Bekijk hier de folder van het Ontmoetingscentrum.

Werkbezoek voor zorgprofessionals

Vilente laat u graag zien hoe het zorgconcept ‘Samengesteld Gezin’ werkt. Bent u beroepsmatig geïnteresseerd in dit zorgconcept? U bent van harte welkom voor een werkbezoek. U gaat naar huis met inspiratie en praktische tips om een het concept ook in uw organisatie toe te passen. Neem voor meer informatie contact op met locatie De Molenberg en vraag naar de teamleider (zie contactgegevens hiernaast).