St. Barbara in Ede

St. Barbara is een verpleeghuis en een moderne, warm ingericht locatie. Het is gelegen vlakbij station Ede-Wageningen, in een groene omgeving en toch midden in de wijk.

Het hart van deze locatie is het Grand Café: een ontmoetingsplaats voor bewoners, mantelzorgers en buurtbewoners. St. Barbara is van oorsprong katholiek, maar heeft tegenwoordig een openbare identiteit. Om ruimte voor zingeving te bieden, beschikt St. Barbara over een kapel.

Wonen in St. Barbara

De mooie appartementen bieden u de kans om comfortabel en veilig ouder te worden indien u langdurige, intensieve verpleeghuiszorg nodig heeft gericht op dementie. De appartementen zijn 46 tot 55 m² en beschikken over een eigen douche, keuken en toilet. De appartementen zijn prettig en ruim ingedeeld.
Naast St. Barbara zijn aanleunwoningen beschikbaar (via Woonzorg Nederland). Deze bewoners kunnen uiteraard ook gebruik maken van de (thuis)zorg van Vilente. Ons personeel kan snel ter plaatse zijn via een directe gang naar de aanleunwoningen.

Met St. Barbara is zorg altijd dichtbij. Wilt u ook (thuis)zorg ontvangen? Neem contact op met Vilente Klantadvies.

Herfstfair op 21 oktober

Op zaterdag 21 oktober is iedereen van harte welkom tussen 10.00 en 14.30 uur op onze gezellige herfstfair. In de flyer ziet u wat er allemaal te doen is. Leuke kraampjes en prachtige prijzen. Lees ook het nieuwsbericht waarin staat waarvoor wij de opbrengst van de herfstfair willen gebruiken. Op de fairs kunnen bezoekers loten kopen en prijzen winnen van deelnemende sponsors. “Geweldig hoe betrokken Edese ondernemers zijn bij de ouderen”, zegt Karin Terbonssen. “Effe Anders,  Van den Born, Koffie & Koffie, Huuskes, Lanco Mode, Het Vishuis, H&A Mode, Pannenkoekenhuis De Langeberg, Cultura en Bakkerij Onnink. Allemaal stellen zij prijzen beschikbaar.”
Herfstfair StBarbara en De Pleinen 21 oktober

Groepswoningen

Mensen met dementie die niet veilig in een open verpleeghuissetting kunnen wonen, kunnen ook terecht in onze vier groepswoningen. Iedere woning biedt ruimte aan acht bewoners. In de groepswoningen gaat alles zoveel mogelijk zoals thuis. Ontmoeting, veiligheid en samen dingen doen staan voorop. In de groepswoningen is het ‘thuisgevoel’ erg belangrijk. De inrichting en activiteiten zijn erop gericht om de bewoners de fijne en vertrouwde dingen van vroeger te ervaren en ondertussen hen zoveel mogelijk te stimuleren om ook vandaag van het leven te genieten.

Zorg en diensten

  • intensieve zorg en behandeling
  • alarmering en opvolging voor de aanleunwoningen
  • ontmoetingscentrum
  • De Huiskamer

Activiteiten

Een overzicht van de activiteiten die we organiseren kunt u bekijken via > Activiteitenoverzicht St. Barbara en Bijzondere activiteiten St. Barbara. U ziet dan de wekelijkse activiteiten en de extra activiteiten. Ook buurtbewoners zijn daarbij van harte welkom. Neem voor meer informatie contact op met Karin Terbonssen, Coördinator Welzijn & Activering, via 0318 – 659 967 of k.terbonssen@vilente.nl.