Veelgestelde vragen

Heeft Vilente een wachtlijst?

Ons uitgangspunt is om nooit nee te verkopen en altijd zorg te bieden, ook in spoedsituaties. Wij hebben een minimale wachtlijst, afhankelijk van de locatie. Of een woning per direct beschikbaar is, vindt u op onze website http://www.vilente.nl/beschikbare_woning/.

Wanneer wij u niet direct in een locatie van Vilente kunnen plaatsen en u heeft wel een indicatie op naam van Vilente waarmee u recht heeft op wonen in een woonzorgcentrum, dan zoeken wij samen met u naar een oplossing.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Klantadvies van Vilente op 088 – 0321 321 of stuur een e-mail naar klantadvies@vilente.nl.

Hoe krijg ik een indicatie?

Vilente is één van de zorgorganisaties in Nederland die in het kader van Regelarme Zorg, ook na 1 januari 2015, zelf mag indiceren. Wij bezoeken u thuis en houden een interview met u en uw familie. Aan de hand daarvan stellen we samen de benodigde zorg vast en Vilente dient deze aanvraag voor u in bij het CIZ. Op deze manier is uw indicatie dus een stuk sneller geregeld.

Wilt u meer informatie, of een indicatie aanvragen? Neem dan contact op met Klantadvies van Vilente op 088 – 0321 321 of stuur een e-mail naar klantadvies@vilente.nl.

Hoe zit het met de tarieven voor verpleeghuiszorg?

Een verpleeghuis krijgt ongeveer € 210 per dag voor een cliënt met zorgzwaarte 5. Dat is iemand die 24 uur per dag intensieve zorg en begeleiding nodig heeft. In deze animatie laat brancheorganisatie ActiZ zien hoe de € 210 per dag wordt besteedt.
http://youtu.be/yyjRD9pIpaY

Kan mijn vader of moeder nog wel in een verpleeg- of verzorgingshuis terecht?

Dat kan nog steeds, al spreken we op dit moment eigenlijk al niet meer van verpleeg- of verzorgingshuizen, maar van woonzorgcentra. Uw vader of moeder kan hier terecht als dit passend is bij de indicatie, dus bij de eisen die aan de zorg van uw vader of moeder worden gesteld. Heeft uw vader of moeder nog geen indicatie en wilt u die aanvragen?

Neem dan contact op met Klantadvies van Vilente op 088 – 0321 321 of stuur een e-mail naar klantadvies@vilente.nl. wij regelen het graag voor u.

Komt de fysiotherapeut ook bij mij thuis?

Het team van het Advies- en Behandelcentrum van Vilente bestaat uit onder andere fysiotherapeuten, ergotherapeuten, een logopedist, psycholoog en specialisten ouderengeneeskunde. Zij komen graag bij u thuis. U kunt altijd een beroep doen op onze behandelaars. Dit wordt meestal vergoed door uw zorgverzekering.

Neem voor meer informatie contact op met Zorgadvies of met uw zorgverzekeraar. Heeft u nog vragen, of wilt u bezoek van een fysiotherapeut? Bel met Klantadvies van Vilente op 088 – 0321 321.

Waarom gaan er zoveel verzorgings- en verpleeghuizen dicht?

Door de nieuwe wetgeving worden alleen nog ouderen met ernstige gebreken toegelaten. Dat betekent dat er steeds minder mensen in de huizen komen wonen en dat er leegstand ontstaat. Uiteindelijk moeten er dan verzorgings- en verpleeghuizen sluiten. Soms voldoen verzorgings- of verpleeghuizen ook niet meer aan de eisen die de zwaardere zorg met zich meebrengt en bieden ze daarvoor niet meer voldoende veiligheid voor de bewoners. Ook dan kan besloten worden tot sluiting.

Ik wil eigenlijk per direct thuiszorg aanvragen. Kan dat?

Vilente Thuiszorg is 24 uur per dag bereikbaar, 7 dagen in de week. Indien u dus direct zorg wilt aanvragen, dan kunt u contact opnemen met één van de wijkverpleegkundigen. Deze staan u direct te woord en maken goede afspraken met u. Indien nodig komen zij nog dezelfde dag bij u langs en staan met advies en zorg voor u klaar.

Vilente Thuiszorg is bereikbaar op (088) 0321 366 of via e-mail thuiszorg@vilente.nl

 

 

Kan Vilente ervoor zorgen dat ik hulpmiddelen krijg?

Na een operatie of door ziekte heeft u soms tijdelijk behoefte aan zorghulpmiddelen. Een rolstoel, omdat het lopen moeilijk gaat of een bedleestafel als u veel moet rusten. Vilente leent u deze en andere hulpmiddelen graag uit. De uitleen van deze hulpmiddelen is tot 26 weken gratis. We bezorgen de door u bestelde artikelen aan huis. Haalt u het liever zelf op? Dat kan bij de dichtstbijzijnde locatie van Medipoint. Bel ons op 088 – 0321 321 of stuur een mail naar klantadvies@vilente.nl. Wij helpen u graag.

Wanneer hulpmiddelen langer dan 26 weken nodig zijn, kunnen deze vergoed worden door de zorgverzekeraar. Kijk voor een overzicht van de vergoedingen in uw zorgpolis of informeer bij uw zorgverzekeraar.
Voor overige voorzieningen of aanpassingen aan uw woning, kunt u terecht bij het WMO-loket van uw gemeente.

De ergotherapeuten van Vilente kunnen u adviseren over aanpassingen, voorzieningen en hulpmiddelen, helpen met de aanschaf en u hiermee leren omgaan. Samen met u kijken zij wat uw probleem is en wat hiervoor de meest optimale oplossing is. Zij hebben regelmatig overleg met gemeenten en zorgverzekeraars. Bel ons op 088 – 0321 321, of stuur een mail naar klantadvies@vilente.nl.

Kan ik bij Vilente ook maaltijden bestellen?

Iedereen kan bij Vilente maaltijden bestellen en thuis laten bezorgen. U meld zich aan voor ‘Vilente Actief Thuis’ en betaalt een lidmaatschap van € 1,50 per maand. Met dit lidmaatschap kunt u gebruik maken van tal van diensten bij u thuis, dus ook de maaltijdservice. Met de persoonlijke menukaart kunt u elke dag kiezen waar u zin in heeft. Even doorgeven via de website of per telefoon en een vaste bezorger brengt de maaltijd bij u thuis.

Kijk voor meer informatie op www.vilentebijuthuis.nl of bel Klantadvies Vilente op 088 – 0321 321

Waar kan ik mij inschrijven voor een woning?

Of u in aanmerking komt voor een woning, hangt af van de beschikbaarheid op de locatie en van uw indicatie. Wilt u meer weten over indicaties of over wonen bij Vilente? Neem contact op met Vilente Klantadvies . Onze zorgadviseurs nodigen u graag uit voor een gesprek om te kijken welke zorg en locatie bij u past. Welkom bij Vilente!

In sommige aanleunwoningen huurt u de woning van Woonzorg Nederland of van Woonstede. Dit staat bij de locatie vermeld.

Vilente biedt thuiszorg, verzorg- en verpleeghuiszorg en aanvullende diensten in Renkum, Ede en Wageningen.