Werken in de zorg en nieuwbouw centraal op Open dag Zorg en Welzijn bij Vilente

Op zaterdag 17 maart stonden medewerkers en vrijwilligers van Vilente klaar om bezoekers van de open dag welkom te heten. Buurtbewoners, studenten, mensen die geïnteresseerd zijn in werken in de zorg; het publiek was divers. Vijf locaties van Vilente hadden de deuren opengezet.

Ondanks de kou waren er zaterdag veel mensen die interesse hadden in wonen in Het Beekdal, vertelt Lorrisa Vermeer, coördinator welzijn van het Beekdal in Heelsum. “Het was gezellig druk. Mijn collega Wilhelmien had dan ook bij veel winkels in de buurt flyers opgehangen. De bezoekers vertelden ons dat de ruime appartementen en de kleinschalige zorg hen aanspreken. In het najaar van 2018 wordt het tweede gebouw opgeleverd en komen er 40 nieuwe appartementen beschikbaar. Erg fijn dat daar zoveel interesse voor is.” Het Beekdal had ook gezorgd voor vertier. Er was een optreden van Roel’s Beestenboel in de tent buiten en bewoners waren gezellig aan het bloemschikken.”

f6ee13b3-4127-4ac2-8ea0-0be6f4709da2  e6fdfa02-d39d-4434-b1b6-9c5b0d78562a

Ook in De Klinkenberg was er interesse voor de nieuwbouw. “De nieuwe Klinkenberg aan de Amsterdamseweg in Ede nemen we eind mei in gebruik”, vertelt Elly Zantman, coördinator welzijn. “Ook ontvingen we bezoekers die meer wilden weten over een leuke baan bij Vilente. Daar vertellen we natuurlijk graag over!” Vrijwilligers maakten lekkernijen klaar voor de bewoners en bezoekers en speelden samen nog een spelletje. “Dat maakte dat het ook voor de bewoners een gezellig dag was.”

Open dag WZW Klinkenberg 7 Open dag WZW Klinkenberg 5 Open dag WZW Klinkenberg 3 Open dag WZW Klinkenberg 2 Open dag WZW Klinkenberg 1

In Pieter Pauw werd vooral de informatiestand over werken, leren en vrijwilligerswerk bij Vilente druk bezocht. “We gaven een rondleiding, samen met vrijwilligers. De bezoekers waren vooral geïnteresseerd in werken bij Vilente”, zegt Greetje Smid, coördinator welzijn. Voor ons is de open dag een belangrijk moment om dat onder de aandacht te brengen. Hopelijk hebben we mensen enthousiast kunnen maken voor een baan bij Vilente!” Een optreden van de Line Dancegroep kreeg de handen op elkaar en de voetjes van de vloer.

Open dag WZW Pieter Pauw 2 Open dag WZW Pieter Pauw 1

De medewerkers in Overdal te Oosterbeek hadden de open dag vooral aangegrepen om er een gezellige dag van te maken met de bewoners. “Thea Bouhuys was aanwezig met een cadeaukraam, vertelt Laurien Jansen. “Zij verkocht allerlei leuke spulletjes voor Pasen, bewoners vonden dat erg leuk. Ook was er een leuk optreden door Bart Eijkhout met accordeon, er werd flink meegezongen bij een aantal nummers.’’

Open dag WZW Overdal 2     Open dag WZW Overdal 1