Voorjaarsbloesem en Matthäus Passion in het Ontmoetingscentrum van Pieter Pauw

Geplaatst op 18 april 2017 in Activiteiten, Locaties, Nieuws, Pieter Pauw.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Rondom het thema ‘voorjaar en Pasen’ organiseerde het Ontmoetingscentrum (OC) van Pieter Pauw verschillende activiteiten voor haar bezoekers. De afgelopen week stonden het schilderen van paaseieren en samen kijken naar de Matthäus Passion op het programma en werd er met z’n allen een lekkere paasbrunch genuttigd. “Ik schilder  altijd al graag, maar vandaag kon ik letterlijk mijn ei kwijt”, vertelde één van de bezoekers van het OC.

Naast de paasactiviteiten stond de afgelopen weken het voorjaar centraal met een bezoek aan de botanische tuin het Arboretum, waar de bomen in de bloesem stonden, en de Blaauwe Kamer, een natuurgebied. “Ook hielden we een gespreksgroep over de grote voorjaarsschoonmaak. We hoorden dat de heren vroeger ook de handen uit de mouwen moesten steken. De kachel moest opgeruimd en de plafonds gewit. En de tuin werd aangepakt”, vertelt Christa Brons, medewerker van het OC in Pieter Pauw. Een aantal bezoekers van het OC maakte de broeikas van Pieter Pauw voorjaarsklaar. De spinazie staat in de grond en de afrikaantjes zijn gezaaid.

Voorjaar Pieter Pauw 2017_6    Voorjaar Pieter Pauw 2017_7    Voorjaar Pieter Pauw 2017_8

In Beeldentuin De Dreijen draaide het om kunst in relatie tot het voorjaar. “De fraaie beeldengalerij met rustige achtergrondmuziek, de filmzaal waar momenteel een film over het voorjaar draait en de prachtige vijvers maken dit uitstapje erg populair bij onze groep hoogopgeleide bezoekers. Wij gaan er, dankzij onze vrijwilligers, dan ook vaak naar toe”, zegt Christa.
Voorjaar Pieter Pauw 2017_5    Voorjaar Pieter Pauw 2017_2

Verschillende interesses
Christa begeleidt samen met haar collega’s verschillende groepen in het Ontmoetingscentrum. “We bieden activiteiten voor mensen met beginnende en verder gevorderde dementie en ondersteuning aan hun mantelzorgers. Het is belangrijk voor de bezoekers om op hun eigen niveau aangesproken te worden”, legt ze uit. “We werken vaak met een thema. Dat houdt het afwisselend en het gaat dan even niet over koetjes en kalfjes, maar je doet echt een appèl op de kennis van mensen. Dat is goed voor het gevoel van eigenwaarde. En omdat het een groep is, valt het niet op als je het even niet weet. De groep vangt dat dan op. Dat zorgt voor een veilig gevoel.” In het Ontmoetingscentrum wordt rekening gehouden met verschillende interesses, leeftijd en achtergrond om zoveel mogelijk activiteiten op maat te bieden. “Dus of je nu van wetenschap, sport, koken of wandelen houdt, er is voor elk wat wils”, besluit Christa.
Voorjaar Pieter Pauw 2017_10  Voorjaar Pieter Pauw 2017_9
Voorjaar Pieter Pauw 2017_4 Voorjaar Pieter Pauw 2017_1 Voorjaar Pieter Pauw 2017_3

Terug naar het nieuwsoverzicht

Vilente biedt thuiszorg, verzorg- en verpleeghuiszorg en aanvullende diensten in Renkum, Ede en Wageningen.