Mooi-Land in Doorwerth, nieuwe locatie voor kortdurende zorg, spoedzorg en diagnostiek ouderen

Geplaatst op 31 januari 2018 in Nieuws.

Terug naar het nieuwsoverzicht

In april 2018 opent Vilente een nieuwe locatie, op het prachtige terrein van het voormalige verzorgingshuis Mooi-Land in Doorwerth. Met dit woonzorgcentrum, waarbij de nadruk op ‘zorg’ ligt, helpt Vilente ook mee om een actueel probleem van omliggende ziekenhuizen op te lossen. Door voornamelijk ouderen die spoedzorg nodig hebben of tijdelijk niet thuis kunnen wonen, een plek te bieden met hoogwaardige zorg, ontstaat betere doorstroming van ziekenhuisbedden en worden ook huisartsen ontlast.

Vilente is in haar werkzame regio één van de grootste aanbieders van kortdurend verblijf en spoedzorg. Op dit moment biedt Vilente dat in Pieter Pauw te Wageningen en in De Klinkenberg te Ede. Vilente gaat dit verder uitbouwen op Mooi-Land. “Wij ontwikkelen speciaal hiervoor een nieuwe locatie”, vertelt Gerrit Gerritsma, locatiemanager. Gerritsma vindt dat Vilente met deze stap ondernemingszin en durf toont.
2350_VGL_1_LR_klein 2350_EXT_cam4_LR_klein
Samenwerking
Vilente zet in Mooi-Land ook haar samenwerking met Philadelphia voort. Bewoners van Philadelphia, 27 ouderen met een verstandelijke beperking, verhuizen mee naar de mooie bosrijke locatie op het historische landgoed. “We werken al jaren erg prettig met elkaar samen en zijn blij dat we dat op eenzelfde manier kunnen voortzetten in Mooi-Land.” Ook zal vanuit Mooi-Land nog meer samenwerking met huisartsen en omliggende ziekenhuizen ontstaan. “Door de complexe en hoogwaardige zorg die wij in Mooi-Land bieden, kunnen wij zowel huisartsen als ziekenhuizen ontlasten. Wanneer bijvoorbeeld meer tijd nodig is om een diagnose te stellen voor een cliënt die complexe, vaak meervoudige aandoeningen heeft. Voor een huisarts een belastende casus, bij ons is dat mogelijk. Omdat wij de organisatie daar speciaal op inrichten kan dat samen met onze verpleegkundigen en een specialist ouderengeneeskunde die aan de locatie is verbonden.”

Flexibele huisvesting
Gerritsma legt uit dat de appartementen in Mooi-Land niet alleen ruimte bieden aan tijdelijke zorg. “We gaan flexibel om met de vraag uit onze regio. Als er bijvoorbeeld meer langdurige zorg nodig is, dan kunnen we die ook invullen op Mooi-Land.” De appartementen zijn daarom voorzien van een eigen slaap- en badkamer met douche. Ook het servicebureau krijgt een plekje in Mooi-Land. In 2012 koos Vilente bewust voor het huisvesten van de kantoorlocatie in één van onze zorglocaties. “Wij vinden het belangrijk dat de medewerkers van ons servicebureau direct contact hebben met onze cliënten. In Mooi-Land blijft ook dat onveranderd en onze medewerkers zijn daar blij mee”, aldus Gerritsma.

Buurt van harte welkom
Mooi-Land zoekt graag aansluiting bij de wijk. “We richten een gezellige koffiehoek en activiteitenruimte in, waar ook buurtbewoners van harte welkom zijn. Bijvoorbeeld voor een leuke lezing, een kaartmiddag of gewoon om samen koffie te drinken en een praatje te maken. De activiteiten ontstaan vanzelf door samenspraak van de cliënten en vrijwilligers”, zegt Gerritsma. “Vrijwilligers zijn overigens ook van harte welkom in Mooi-Land. Ik roep iedereen die graag iets voor een ander wil betekenen op om eens een kijkje bij ons te komen nemen als we geopend zijn”, besluit hij.
2350_EXT_cam3_LR_klein

Terug naar het nieuwsoverzicht

Vilente biedt thuiszorg, verzorg- en verpleeghuiszorg en aanvullende diensten in Renkum, Ede en Wageningen.