Vilente benoemt nieuwe bestuurder

<strong>De Raad van toezicht van stichting Vilente heeft op 17 januari 2018 Ton Poos benoemd als interim-bestuurder. Hij volgt José van Vliet op, die na bijna acht jaar de overstap maakt naar Viva! Zorggroep, waar zij vanaf 1 maart start met haar werkzaamheden als voorzitter van de Raad van bestuur.  </strong>

“Omdat we weloverwogen een nieuwe bestuurder willen zoeken die de lijn die José van Vliet heeft ingezet verder uit kan bouwen, hebben wij besloten eerst een tijdelijke bestuurder aan te stellen om de continuïteit te waarborgen. Wij zijn verheugd dat Ton Poos deze taak op zich wil nemen”, aldus Jacques van Limbeek, voorzitter van de Raad van toezicht van Vilente. “Ton heeft een ruime ervaring in zowel het bedrijfsleven als bij non-profitorganisaties. Als lid van de Raad van bestuur van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis combineerde hij zijn betrokkenheid bij de zorg met zijn kennis en ervaring op het gebied van bedrijfsvoering. Deze betrokkenheid, kennis en ervaring verwelkomen we graag bij Vilente.” Volgens Van Limbeek laat José van Vliet een bruisende, op de toekomst voorbereide en financieel gezonde organisatie achter. “Daarvoor zijn we haar zeer erkentelijk.”

Ton Poos ziet uit naar de samenwerking met Vilente: “Het is een mooie organisatie, die er goed voorstaat in een interessante en belangrijke sector, waarin veel ontwikkelingen plaatsvinden.” De relatie tussen medewerker en cliënt is voor Ton een belangrijk aandachtspunt, evenals de ruimte die medewerkers ervaren om hun werk op een goede manier te kunnen uitoefenen. “Daarmee sluit ik mooi aan bij de visie en koers van Vilente. Graag wil ik daar met alle betrokkenen verder vorm aan geven.”