Vilente bedankt vrijwilligers met jaarlijks feest

Geplaatst op 01 november 2017 in Activiteiten, Evenementen, Nieuws, Vrijwilligers.

Terug naar het nieuwsoverzicht

“Het plezier dat de bewoners beleven aan dat stukje extra aandacht is mij veel waard”, zegt Ab Middelhoven, vrijwilliger in De Sonnenberg.

Ieder jaar zet Vilente de vrijwilligers in het zonnetje op het vrijwilligersfeest, om hen te bedanken voor hun inzet. Vorige week organiseerden alle locaties een gezellig uitje met als uitgangspunt ‘Samen gezellig bezig zijn’. Een uitstapje met buffet in de Westerbouwing stond op het programma voor vrijwilligers in Oosterbeek, Heelsum en Wageningen. In Ede konden de vrijwilligers kiezen of ze wilden bowlen of liever een balletje op de minigolfbaan wilden slaan. Het bijbehorende presentje viel erg in de smaak. Vrijwilligster Judith nam haar nieuwe schort en bijbehorend slabestek direct in gebruik voor het koken van de maaltijd in Het Beekdal.
285BBBCE-4923-46F8-9290-A7B01C23BE6A <vrijwilliger Judith in Het Beekdal>
Ab Middelhoven is sinds twee jaar vrijwilliger in De Sonnenberg. “Een paar keer per jaar help ik mee met bijvoorbeeld de kerstviering of de wandelvierdaagse. Dat geeft mij erg veel voldoening”, vertelt hij. “Door vrijwilligerswerk maak je het verschil voor de bewoners. Het plezier dat de bewoners beleven aan dat stukje extra aandacht is mij veel waard.” Ab zit nog volop in het arbeidsproces, maar hier maakt hij graag tijd voor vrij. Hij hoopt dat meer mensen zijn voorbeeld volgen, want aan vrijwilligers is altijd behoefte. “Ik beloof u”, vervolgt hij zijn verhaal, “u maakt het leven van de bewoners en van uzelf zoveel waardevoller!” Het jaarlijkse vrijwilligersfeest is voor hem als een kers op de taart. “Je wordt ook nog eens in de watten gelegd als vrijwilliger. Zo ben ik al verwend met een high tea en een rondleiding in het Airborne museum. En nu het feest in de Westerbouwing, geweldig!”

Ook Klara Smits zet zich naast haar baan in als vrijwilliger bij Vilente. “Ik geloof dat Klara wel dertig uur vrijwilligerswerk in de week doet”, zegt Elly Zantman, coördinator welzijn in De Klinkenberg. “Voor de bewoners van De Klinkenberg verzorgt zij gezellige sjoelavonden en de weeksluiting. Ze vertelde mij dat ze veel meer zou willen doen, als er maar meer uren in de klok zouden zitten. Vrijwilligers zoals Klara zijn goud waard.” “We zijn blij dat Vilente zo zorgzaam met haar vrijwilligers omgaan, dat waarderen we”, schrijft Klara in haar bedankbrief aan de medewerkers van De Klinkenberg. “Nogmaals dank voor de organisatie van weer een geslaagde avond. Ik hoop dat we nog lang iets voor elkaar, maar bovenal voor de bewoners, kunnen betekenen.”
vrijwilligersfeest foto Roelie 3 vrijwilligersfeest foto Roelie 2 Vrijwilligersfeest foto Roelie 1 IMG-20171026-WA0006 IMG_20171025_181930 DSCN5268_klein ?????????? ?????????? DSCN5238 ?????????? ?????????? 20171023_203716_1508837702291 20171023_184142_1508837701870

Terug naar het nieuwsoverzicht

Vilente biedt thuiszorg, verzorg- en verpleeghuiszorg en aanvullende diensten in Renkum, Ede en Wageningen.