‘Tips, tops en ideeën’ op familiemiddag in Het Beekdal

Geplaatst op 13 september 2017 in Het Beekdal, Locaties, Nieuws.

Terug naar het nieuwsoverzicht

“Leuk om elkaar weer te zien en te spreken”, vertelden familieleden van de bewoners van de afdeling Klaverblad in Het Beekdal na een geslaagde familiemiddag. “Daar hebben we behoefte aan.”

Deze zomer verhuisden de bewoners naar de nieuwbouw, op hetzelfde terrein in Heelsum.  “Het is prettig voor familie om kennis te maken met de andere bewoners en hun familie. En met ons als medewerkers. Dan weet je wie je tegenkomt op de gang en na het persoonlijke contact deel je gemakkelijker je ervaringen”, legt Sabine van den Top uit. Sabine is medewerker van het Klaverblad en organiseerde de familiemiddag de afgelopen week samen met haar collega’s. “De kleindochter van een bewoonster had alle hapjes gemaakt. Die waren prachtig om te zien en ze smaakten heerlijk!”2 Samen aan tafel
Sabine en haar collega’s gaven de bewoners en familie ook een kleine opdracht. “We vroegen hen een kaartje te schrijven met ‘tips, tops of ideeën’. Hier kwamen leuke dingen uit en goede ideeën.” De kaartjes hangen aan een lijntje op de afdeling, zodat iedereen ze kan bekijken. Iedere avond samen koken en eten werd bijvoorbeeld als ‘top’ aangemerkt door de bewoners zelf. Ook gaf de familie tips voor leuke uitjes met de bewoners. “Iedereen was zo enthousiast over deze middag dat we ons hebben voorgenomen dit vaker op deze manier te gaan doen.”
1 Twee dames Klaverblad familiemiddag_2 3 Lekkere hapjes Klaverblad familiemiddag 2 4 Hapjesbuffet Klaverblad sept 2017

Terug naar het nieuwsoverzicht

Vilente biedt thuiszorg, verzorg- en verpleeghuiszorg en aanvullende diensten in Renkum, Ede en Wageningen.