Studenten koken in Pieter Pauw en eten gratis mee

Geplaatst op 08 mei 2018 in Locaties, Nieuws, Pieter Pauw, Vrijwilligers.

Terug naar het nieuwsoverzicht

In Pieter Pauw helpen Wageningse studenten met het voorbereiden van de maaltijd en eten ze mee met de bewoners. “Een win-win situatie”, vertelt vrijwilligerscoördinator Lorissa Haan. “De komst van de studenten betekent extra aandacht en gezelligheid voor de bewoners. De verzorgenden zijn druk met de zorg en koken voor de woongroepen. De studenten kunnen echt de tijd nemen om samen met de bewoners aan tafel te zitten en in alle rust de aardappels te schillen.” De studenten krijgen daarvoor een gezonde en gratis maaltijd terug.

Iris en Willeke zijn de eerste twee studenten die aan de slag gingen. Ze zijn erg enthousiast en vertellen dat ze er ook nog wat van leren. “Boontjes afhalen en gehaktballetjes draaien, doen wij eigenlijk nooit.” De oudere dames genieten van de aandacht en vragen of ze morgen ook weer komen.

Inmiddels heeft Lorissa zeventig aanmeldingen binnen. “Iedere student die belt of mailt is van harte welkom. Voor alle dertien woningen van Pieter Pauw wordt er zeven dagen per week vers gekookt. Daarvoor kunnen we heel veel studenten verwelkomen!”, besluit ze enthousiast.

<Bekijk hier het filmpje op Omroep Gelderland>

???????????? ????????????


Terug naar het nieuwsoverzicht

Vilente biedt thuiszorg, verzorg- en verpleeghuiszorg en aanvullende diensten in Renkum, Ede en Wageningen.