Ontmoetingscentrum Het Beekdal biedt structuur en gezelligheid

Geplaatst op 31 mei 2017 in Activiteiten, Het Beekdal, Locaties, Nieuws.

Terug naar het nieuwsoverzicht

“Thuis praten de muren niet terug.”

Mevrouw Bosch vertelt aan Jonne dat zij enorm geniet van het uitzicht. “Je kijkt vanaf hier zo de Betuwe over. Ik ben daar 92 jaar geleden geboren, in Driel”, zegt ze lachend. Jonne loopt stage in het Ontmoetingscentrum (OC). Eerder deze maand maakten ze een uitstapje naar het Duno plateau. Meneer Stam kent het plateau. “Het ligt op een stuwwal aan de rand van de Rijn”, vertelt hij. Vooral de laan met bloeiende azalea’s kan hij waarderen. Vrijwilliger Cobie van de Doolaard begeleidde de bezoekers van het OC bij het uitstapje. Zij wist de sleutel van de slagboom te bemachtigen, zodat Bas Blom, de buschauffeur en eveneens vrijwilliger, zo het plateau op kon rijden. Vanuit de bus konden ook de mensen die moeilijk ter been zijn daardoor genieten van het uitzicht.

Annet Gerritsen is medewerker in het OC. “Ontmoetingscentrum Het Beekdal bestaat al vijfentwintig jaar. We hebben leuke groepen en altijd hulp van fijne vrijwilligers. Mevrouw Bosch bezoekt ons al meer dan twintig jaar, drie dagen in de week.” Mevrouw Bosch vertelt dat de bezoeken en de gezelligheid van de groep belangrijk voor haar zijn. “Thuis praten de muren niet terug”, zegt ze. Het OC biedt structuur aan de dag en zorgt voor meer sociale contacten. “Deelname aan het OC kan daarnaast mantelzorgers ontlasten en ondersteunen bij hun zorgtaken. Kwetsbare ouderen kunnen daardoor langer thuis wonen”, legt Annet uit.

Het OC is mee verhuisd naar de nieuwbouw van Het Beekdal, die deze week in gebruik is genomen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Vilente Klantadvies via 088 – 0321 321 of klantadvies@vilente.nl
Mevrouw Bosch en Jonne OC Beekdal mei 2017  Meneer Stam OC Beekdal mei 2017
Jonne en mevrouw Bosch                                                  Meneer Stam

 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Vilente biedt thuiszorg, verzorg- en verpleeghuiszorg en aanvullende diensten in Renkum, Ede en Wageningen.