Nominatie Planetree Award voor Vilente Vitaal

Het project Vilente Vitaal is genomineerd voor de Planetree Awards! Eén keer per jaar reikt Planetree de Awards uit voor de meest bijzondere en innovatieve projecten op het gebied van mensgerichte zorg. Deze awards zijn bedoeld als stimulans en erkenning om (vernieuwende) cliëntgerichte initiatieven in de praktijk te brengen. Tot 22 februari kan op de genomineerden worden gestemd via www.planetree.nl.

Vilente Vitaal
Belastbaarheid en werkdruk zijn thema’s die spelen onder zorgmedewerkers. Ook uit tevredenheidsonderzoeken en gesprekken met medewerkers komt duurzame inzetbaarheid veelvuldig naar voren. Ina van Riel, adviseur duurzame inzetbaarheid bij Vilente: “Om ervoor te zorgen dat medewerkers vitaal blijven, is het project Vilente Vitaal gestart. Er worden allerlei workshops georganiseerd, er wordt informatie gegeven over slaap, voeding, energie(dips), bioritme en er worden massages gegeven. Dit alles om medewerkers fit te houden, zodat zij zonder overbelast te raken, hun werk op een prettige manier kunnen doen. Medewerkers krijgen door Vilente Vitaal meer kennis over hun lichaam, hoe zaken werken en voelen zich vitaler. Medewerkers zitten beter in hun vel en dit komt zowel de zorg voor de cliënten en bewoners als het werkplezier ten goede.”

Stem uitbrengen
Alle inzendingen worden – naast positieve effecten voor cliënten en/of medewerkers, overdraagbaarheid en vernieuwing – beoordeeld op empathie, kwaliteit en partnerschap. Uit de vele inzendingen zijn initiatieven genomineerd voor een Planetree Award in de categorie ‘Project’ of ‘Innovatie’. Je kunt online je stem uitbrengen voor beide categorieën. De uitreiking gebeurt tijdens de jaarlijkse Planetree Conferentie op 19 maart 2020; de grootste conferentie op het gebied van mensgerichte zorg in Europa.