Medewerkers Vilente zetten mantelzorgers in het zonnetje

Geplaatst op 13 november 2017 in Activiteiten, Evenementen, Locaties, Nieuws.

Terug naar het nieuwsoverzicht

In Nederland zijn er maar liefst 3,7 miljoen mensen die voor een ander zorgen. Zo’n 750.000 mantelzorgers zorgen zelfs meer dan 8 uur per week voor iemand en langer dan 3 maanden. En dat vaak gecombineerd met een betaalde baan. Mantelzorgers vinden dat vaak vanzelfsprekend, omdat zij in de meeste gevallen zorgen voor iemand die dicht bij hen staat. Maar dat is het natuurlijk niet. Zij verdienen het daarom om op de Dag van de Mantelzorg, op 10 november, eens extra in het zonnetje te worden gezet, ook bij Vilente.

Koor ’t Feest maakt feestje voor mantelzorgers compleet
In Pieter Pauw organiseerden de medewerkers een echt feestje, met een muzikaal optreden van Koor ’t Feest. “Mantelzorgers verdienen onze aandacht want zij hebben het al zwaar genoeg”, vindt medewerker Greetje Smid. “We serveerden er een lekker hapje en drankje bij en gaven de mantelzorgers nog een klein presentje mee als extra blijk van waardering.”  Het was ontzettend druk, vertelt Greetje. “Heel veel mantelzorgers zijn speciaal voor deze middag naar Pieter Pauw gekomen, we hadden een volle zaal. Het optreden van het koor vonden zij prachtig. Fijn dat wij op deze manier onze waardering konden tonen.”
mantelzorgdag Pieter Pauw 2017_1 Koor t Feest_2 Koor t Feest_1

Burgemeester trakteert op gebak
In De Sonnenberg kwam de burgemeester van Renkum op de koffie. Zij nam taart mee en maakte kennis met iedereen. “De burgemeester was heel attent, bij ieder tafeltje schoof ze even aan en maakte een praatje met bewoners en de mantelzorgers. We hebben haar verteld hoe belangrijk mantelzorgers zijn bij de zorgverlening en hoeveel wij hen waarderen”, vertelt medewerker Els Rutten. Samen met haar collega’s hebben ze een gezellige ochtend georganiseerd voor de mantelzorgers en natuurlijk de bewoners van het woonzorgcentrum. “Omdat veel mantelzorgers wat verder moeten reizen, hebben we een uitgebreid en luxe koffiebuffet verzorgd, met lekkere hapjes, verschillende soorten koffie met likeur en thee met kandijstokjes. Ik zet gelijk ook even onze vrijwilligers in het zonnetje”, zegt Els. “Zonder hen kunnen we dit soort mooie activiteiten echt niet organiseren. Bedankt voor jullie hulp!”
Burgemeester Schaap op mantelzorgdag in Sonnenberg 2017_2 Mantelzorgdag Sonnenberg 2017_2 Mantelzorgdag Sonnenberg 2017_1
Mantelzorgdag Sonnenberg 2017_3 Burgemeester Schaap op mantelzorgdag in Sonnenberg 2017 IMG_20171110_103629_resized_20171110_014217862

Zonnige kaartjes
In De Klinkenberg deelden de medewerkers een zonnig kaartje en chocolade zonnetjes uit aan de mantelzorgers. Contact-verzorgende Judith overhandigde het presentje aan mantelzorger Ina. Beide zijn erg blij met de prettige relatie als mantelzorger en verzorgende van de moeder van Ina. “Ik ben blij met de waardering en kon op deze manier ook gelijk de verzorging bedanken voor alles wat zij doen en gedaan hebben voor mijn moeder. Hartelijk dank voor de leuke attentie”, vertelt zij.
Mantelzorger Ina Alberto ontvangt presentje_Klinkenberg             Medewerkers schrijven kaartjes voor mangelzorgdag 2017_Klinkenberg

Heel Het Beekdal én De Molenberg bakken
Mantelzorgers van bewoners in Het Beekdal konden samen met de bewoners, vrijwilligers en medewerkers wat lekkers bakken. “Samen met elkaar hebben we er een hele gezellige middag van gemaakt”, vertelt Lorissa, medewerker van Het Beekdal. “Sommige familieleden namen ook iets mee wat ze thuis gebakken hadden. Erg leuk om zo samen bezig te zijn en een mooie gelegenheid voor mantelzorgers om elkaar ook eens te ontmoeten.” De mantelzorgers kregen een presentje mee naar huis dat de medewerkers en vrijwilligers zelf maakten. “Een mooie glazen pot met een bak-mix voor brownies. Dan kunnen ze thuis ook nog gezellig aan de slag!” In De Molenberg ging het om de kunst van het versieren. “Met marsepein, bakkersroom en slagroom gingen we in een paar groepen een taart versieren. Een heel gezellige middag, zo samen met de bewoners en mantelzorgers”, vertelt medewerker Mirjam. “De resultaten waren om trots op te zijn. Ook wij gaven de mantelzorgers een leuke ‘bake-off’ pot mee naar huis, met kruidnootjesmix.”
Mantelzorgdag bakken in Molenberg 2017_3 Mantelzorgdag bakken in Molenberg 2017_2

In de bloemetjes
Mantelzorgers in Overdal werden verrast met een bloemenbon van Fleurop. “We wilden hen graag in de bloemetjes zetten als blijk van waardering. Met een cadeaubon kunnen ze een mooie bos bloemen naar eigen smaak uitzoeken, dat is wel zo leuk dachten wij.” Ans is medewerker in Overdal. Samen met haar collega’s stuurden zij de bloemenbonnen naar alle eerste contactpersonen van de bewoners. “We hebben nu al leuke bedankjes ontvangen”, vertelt ze.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Vilente biedt thuiszorg, verzorg- en verpleeghuiszorg en aanvullende diensten in Renkum, Ede en Wageningen.