Huismeester Vilente Het Beekdal is Planetree Kanjer

Klantvriendelijkheid is huismeester Roy van Kuilenberg van Vilente Het Beekdal op het lijf geschreven. Ondanks dat hij niet direct cliëntgebonden werk heeft, kent hij alle cliënten van Het Beekdal bij naam. Door zijn hartelijke en persoonlijke aanpak sluit hij helemaal aan bij het gedachtegoed van Planetree en de visie van Vilente. Vilente waardeert deze mensgerichte houding naar cliënten, naasten en collega’s en heeft Roy daarom dinsdag 24 september de eretitel ‘Planetree Kanjer’ gegeven.

Vanaf 2012 werkt Vilente volgens het gedachtegoed van Planetree. Planetree is een manier van denken en doen waarbij mensgerichte zorg voorop staat. Het leveren van zorg op het hoogste niveau, waarbij een prettige omgeving, warme en respectvolle omgang, keuzevrijheid en het houden van de eigen regie centraal staan. Een belangrijk uitgangspunt is dat ieder individu het verschil kan maken.

Vol creatieve oplossingen
Lorissa Vermeer, coördinator vrijwilligerswerk bij Vilente, heeft Roy voorgedragen. “Hij heeft niet alleen prettig contact met de cliënten, maar heeft ook oog voor hun familieleden” vertelt Lorissa enthousiast. “Daarnaast is Roy altijd bezig met het bedenken van creatieve oplossingen. Hij is dan ook ontzettend handig. Hierdoor weet hij telkens weer iets te verzinnen dat praktisch is en aansluit bij de wensen van de ander. Of het nu gaat om het uitvogelen van een bepaald probleem of om een vraag van een bewoner of collega. Roy weet overal raad mee. Een mooi voorbeeld is de kar voor ons Ontmoetingscentrum, die hij van oude keukenkastjes heeft gemaakt”.

Mensgerichte zorg in de praktijk
Met het uitreiken van de Planetree-kanjer toont Vilente waardering voor medewerkers die mensgerichte zorg in de praktijk vorm geven. Aandacht voor het individu staat centraal. Niet alleen aandacht voor de wensen en behoeften van de bewoners, maar ook voor die van medewerkers.

Doelstellingen van de Planetree Kanjer zijn:

  • De complimentencultuur vergroten
  • Collega’s inspireren door goede voorbeelden zichtbaar te maken
  • Planetree onder de aandacht houden in de hele organisatie